Когато има различия между премиер и министър – ясно е, че си тръгва министърът

  • 08 март 2015 18:52

  • 3765
  • 17
Когато има различия между премиер и министър – ясно е, че си тръгва министърът
©

Министър съм още няколко дни, така че трябва да изпълнявам функциите си. Това коментира Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. в първото и последното си интервю, както обяви самият той, в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия.

Предполагам, че оставката ще се гласува в сряда, заяви той.

Той обясни причините поради, които е подал оставка. По думите му те са – съпротивата на премиера Борисов срещу инициативата му за промяна в ръководството на МВР и недоверието на Борисов към него.

Когато има различия между премиер и министър – ясно е, че си тръгва министърът, заяви Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Конкретно за инициативата за промяна на ръководството на МВР Вучков сподели, че не е могъл да проведе среща с Борисов, въпреки опитите му да се срещне с него в продължение на дни. Това, по думите му, е бил най-големият знак за недоверието към него.

Премиерът не намери време да се срещне с мен въпреки моите опити от петък до сряда. Юридическата каша се задълбочава, каза Вучков.

По думите на Вучков, Борисов не желае смяната на Лазаров. Оставането на Лазаров е щяло да дискредитира реформите, които са инициирани от първите дни на управлението.
Лазаров и Писанчев олицетворяват един модел, срещу който ние в ГЕРБ сме се борили категорично, обясни вътрешният министър в оставка.

Никога не съм правил ченгеджийски номера, но ченгеджийски номер беше аферата Костинброд, както и проспиването на аферата КТБ... Мога да продължа с тези примери, но не знам дали има смисъл, посочи още Вучков.

Според него Борисов иска да направи промените и реформите, които текат в момента, по-безболезнени.

Не мога да бъда част от фрагмента, каза той.

„Това беше първото редовно заседание на Министерски съвет“, беше отговорът на Вучков на въпроса защо е подал оставката в деня на посещението на двамата високопоставени гости.

Посещенията не могат да отменят действието на българските закони. Не съм част от никакво съзаклятие, категорично заяви той. Никой не ме е използвал. Моята позиция е последователна и твърда.

Той потвърди, че след като е декларирал оставката си, е имал среща с премиера Борисов, която е била кратка и на която Борисов го помолил отново да изложи мотивите си.

Заявих, че решението ми е категорично, посочи Вучков.

Той коментира и светкавичните оставки на Лазаров и Писанчев. Обяснението му е, че те не са имали избор, след като Борисов е поискал оставките им, което пък от своя страна е било провокирано именно зарази неговата оставка.

Честно си казах мотивите, разделяме се и всеки продължава по пътя си. Не съм ничия маша и няма да бъда. Сега е време за реформи, не за ченгеджийница. Премиерът не е зависим, съпротивата срещу смяната беше, за да няма сътресение, коментира още Вучков.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3765 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2015.03.10 | 06:36

17
БОКО СЕ ОПИТА ДА ОБИДИ ВУЧКОВ, НО СЕ ИЗЛОЖИ КАТО ПОСЛЕДНИЯ ТЪПАНАРИН
Атакист

2015.03.09 | 08:54

15
САМО АТАКА!!!

2015.03.09 | 13:15

16
По комунистически Сидеров говори за национализация, но мълчи за руските афери с горива, банки и удобни играчи. Друг е въпросът за "дясно радикалната "Атака", която по комунистически плещи за национализация на това или онова, но пропуска най-големия кърлеж в икономиката ни - рафинерията на Лукойл, която за последните 6 години е отчела приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВА, но няма година, в която да са отчели и 1 лев печалба. "Дясно радикалните ''борци" от Атака също така упорито пропускат да се борят и с факта, че България плаща най-скъпия руски газ. Същите "борци" нито веднъж не подадоха сигнал в проку.ратурата или в НС за разследване на схемите на ДПС за източване на ДДС и пране на пари, за далаверата КТБ и финансирането на Пеевски, но подадоха сигнал срещу протестиращите българи, несъгласни с тази подмяна и гавра с политически принципи и национално достойнство.
До все още министъра

2015.03.09 | 08:13

14
Докога цигани ще избиват Българи?????????????????????
Атакист

2015.03.09 | 08:13

13
САМО АТАКА И ДПС

2015.03.09 | 07:59

12
Kakви са тези реформи така и не разбрахме.Правим нещо вече повече от 25 години ,но става все по лошо във всички сектори.Явно трябва рестарт на системата с нови хора а вие сте все същите.
Вуте

2015.03.09 | 07:39

11
абе язе не знам,що е то демокрация и що е комунизъм? ама със сигурност знам,че при демокрацията,ченгетата повече подслушват

2015.03.09 | 07:39

10
Тази кучка е лицемер , вика не се сърдя на "господин" борисов , абе мишко на кой ще ги разправяш тия бе
toto

2015.03.09 | 07:39

9
Вучков моля те , не изпадай в позиции на "други" познати нам министри.ОВЛАДЕЙ се, докато не е късно...Моля те!

2015.03.09 | 07:00

8
Министър Митов,от как е демокрация,всички министри на Външните работи са педер*си като теб,разбираемо е, ама ти си и некадърен бе момче - я си дайвай Оставката
123

2015.03.09 | 06:59

7
а когато министъра е по умен от примиера си отива пак министъра.защото в нашата скапана държава глупаците управляват
Идеал Петров

2015.03.09 | 06:59

6
След като се информира за "червеи" от медиите явно е много "умен и компетентен".

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини