Лукарски: Нещата в коалицията са спокойни

share

Нещата в управляващата коалиция са спокойни. Аз съм сигурен, че пенсионната реформа ще се проведе след сериозен дебат. Тези дебати ще протекат и в коалицията, и в парламента. На 31 март ще излезем с позиция не само за реформа в пенсионните фондове, но и цялостна реформа в системата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Божидар Лукарски, министър на икономиката. Проблемите в коалицията се уталожиха. Аз имах разговор с премиера Бойко Борисов и смея да твърдя, че всичко е спокойно. Коалиционната формула е нова и е нормално да има леки проблеми, но нещата се развиват като цяло добре. Мнението на Лютви Местан за нови избори през тази година си негово лично или по-скоро партийно. Явно г-н Местан се чувства в изолация. Аз не мисля, че трябва да товарим българския народ с нови избори, категоричен беше Лукарски.

Абсолютно мога да гарантирам, че докато съм министър няма да разреша в България да се въведат ГМО-та. Искам да припомня, че СДС беше първата партия, която поведе борба срещу ГМО, категоричен беше министърът.

Водещи новини

Още новини