Веселин Вучков: Не съм в конфликт с военния министър

share

МВР трябва да потърси съдействие на други институции в създалата се тежка ситуация, заяви в студиото на сутърешния блок на Нова телевизия министърът на външните работи Веселин Вучков относно това, че полицаи са командировани на границата ни с Турция заради вълната с бежанците.

Той е категоричен, че не е в конфликт с военния министър по тази тема. Вучков заяви, че полицаите работят в изключително лоши условия по границата ни с Турция. Той отново каза, че те нямат работа там, защото не са обучавани за това и не са учили за справяне с такъв проблем.

Вучков е категоричен, че в борбата с бежанците трябва да се включат военните, докато не се назначат на граждански договор допълнително гранични полицаи. Вътрешният министър съобщи също така, че трябва да бъдат и направени пътища в пограничните райони. Той поясни, че за това ще помогнат Министерство на земеделието и пет общини.

На въпрос дали ще бъдем залети от хиляди бежанци напролет, Вучков отговори, че не може да каже такова нещо.

Относно това къде е Петко Сертов, МВР шефът заяви, че не се занимава с конкретни полицейски операции и поясни, че ако някой иска повече информация по случая да се обърне към главния секретар на МВР или към шефа на СДВР.

Веселин Вучков коментира случая с укриването на двама от тримата осъдени за убийството на студена Стоян Балтов. Той заяви, че очевидно има проблем относно това, че извършители на престъпления се крият от полицията.

Водещи новини

Още новини