Плевнелиев: Искаме да извадим Кърджали от изолацията

Интернет
share

Нашата кауза за Кърджалийския регион е да го извадим от изолация, заяви кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев при срещата си с граждани в центъра на града.

Всички те не спираха да питат за граничния пункт Маказа, за който дълги години много се говори, но реални действия предприе едва сегашното правителство.

Росен Плевнелиев успокои хората, че съвсем скоро пункта ще бъде отворен, на 15 октомври е последна инспекция, за да се огледа от българска страна дали още нещо има да се довърши. Отделно се полагат изключителни усилия да се направи газовата връзка с Гърция, за да има перспектива за региона, допълни още Росен Плевнелиев.

Кандидатът за президент на ПП ГЕРБ заяви в Кърджали, че няма нищо против ДПС да гласуват срещу него, както наскоро призова лидерът на движението Ахмед Доган.

Основният опонент на Плевнелиев е кандидатът на левицата Ивайло Калфин, който с удоволствие прие офертата да получи гласовете на ДПС. „Ние разчитаме на гласовете на всички български граждани, независимо от кой етнос са - роми, турци, защото те имат правото на избор и могат да гласуват по съвест за тези, които вършат работа, каза още Плевнелиев.

По-рано Росен Плевнелиев запали свещ в храма „Успение Богородично" на отец Боян Саръев. Кандидатът за президент се помоли за доброто на семейството и децата си, и за всички християни и мюсюлмани.




 

Водещи новини

Още новини