Борисов готов да смени министри във всеки един момент

Булфото
share

Премиерът Бойко Борисов обяви готовност във всеки един момент да бъдат сменени министрите, които „изостават".

От стенограмата на заседанието на правителството на 26 ноември, публикувана днес, се вижда, че Борисов води дълъг разговор с вицепремиера Меглена Кунева, с която обсъждат назначенията на новите областни управители. „Аз съм ви казал и друг път - на първата година започва да се говори за ремонт на кабинета, винаги се правят ремонти, няма как, едни ще теглят много напред, други като изостават - ще бъдат сменяни", казва Борисов. Справката сочи, че първият министър от първия кабинет на ГЕРБ е бил сменен на седмия месец от управлението. През март 2010 г. оставка подава тогавашният здравен министър Божидар Нанев, пише в. Труд.

Отсега пенсионерите могат да очакват и великденски надбавки, става ясно още от стенограмата. Премиерът обяснява, че заедно с вицепремиера Ивайло Калфин са си поставили тази цел. Борисов дава и разпореждане МВР и ДАНС да следят за граждани, които са били в държави, в които има ебола. Полицията трябвало да предлага на хората да се преглеждат. Борисов хвали здравния министър Петър Москов за действията около случая с болния от малария, за които имаше съмнение, че може да е с ебола.

В понеделник ще има извънредно заседание на Министерския съвет. Това обяви днес Борисов по време на парламентарния контрол. Поводът - въпрос на Корнелия Нинова от левицата за превенцията на наводнения. Борисов обясни, че на извънредната си сбирка министрите ще се ангажират с поставения от социалистката въпрос. „212 държавни язовира имаме, 2183 общински, 26 са частни и 268 язовира с неизвестна собственост. 268 бомби цъкат на територията на страната", предупреди Нинова от парламентарната трибуна.

Водещи новини

Още новини