ГЕРБ и ПФ на нови преговори (видео)

Булфото
share

Преговорите между ГЕРБ и Патриотичния фронт не са приключили, въпреки направените изказвания от г-н Борисов. Това каза в кулоарите на парламента съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, предаде репортер на Novini.bg.

Той обяви, че днес в Народното събрание ще се проведе тристранна среща ГЕРБ-Патриотичен фронт-Реформаторски блок, която ще започне в 14.00 ч. Поканени сме и ще отидем, каза Симеонов, като уточни, че разговорите ще са в стаята на ГЕРБ.

Отиваме на разговори с нашата позиция, която не се е променила нито на сантиметър, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт. Имаме си програма, няма да я преосмислим, защото тя е приета от всички органи на Патриотичния фронт, посочи той. "За  нас е важна само програмата и нашата позиция се определя от това каква част от нашата програма ще изпълнява новото правителство  и каква няма да изпълнява. Това предопределя и нашата подкрепа", коментира Валери Симеонов. Той уточни, че не става въпрос за  коалиция, а за подкрепа на програма.

Валери Симеонов коментира, че председателят на ЕНП Жозеф Дол, който вчера беше на посещение у нас и се срещна с представители на политически сили в парламента, най-безцеремонно си е позволил да се меси във вътрешните работи на чужда държава и да дава съвети на бъдещ министър-председател. По думите му Дол е проявил "явен дефицит на възпитание". "Видяхте къде е сложил ръката си  при разговора с Фандъкова", добави Симеонов.

Припомняме, че вчера, след среща с лидера на ЕНП Жозеф Дол лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви Патриотичния фронт за "недопустим партньор". По-късно през вчерашния ден Валери Симеонов заяви, че Борисов се е държал недостойно, а другият съпредседател на ПФ - Красимир Каракачанов, коментира че преговорите са приключили с думите: "За мен мачът свърши".

Водещи новини

Още новини