ГЕРБ и Реформаторите сближиха позиции на извънредна среща

share

На срещата с Реформаторския блок уточнихме позициите си по въпроси, до които до момента не бяха изяснени. Това каза членът на преговорния екип на ГЕРБ Румяна Бъчварова след двучасовата среща, състояла се тази вечер в централата на ГЕРБ, с петимата лидери от Реформаторския блок - Радан Кънев, Миглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Корман Исмаилов, на която за първи път от началото на консултациите за съставяне на правителство присъства и Бойко Борисов. Срещата не беше предварително обявена.

Тези срещи са в работен вариант. В такъв блиц формат ще продължим да уточняваме позициите си и с останалите политически сили, след това преговорите на експертно ниво ще продължат, добави тя. Надявам се, че направихме поне една крачка напред към
коалиционно споразумение. До постигането му обаче ни чака много работа през тази седмица, заяви Румяна Бъчварова.

По думите й намерението на ГЕРБ е да направи правителство на базата на разбирателство по основните политики.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев разкри, че срещата е проведена по покана на Бойко Борисов. Аз мога да кажа, че постигнахме консенсус. Преговорите ще продължат. Не сме обсъждали вариант правителство на малцинството. Правителството с участието на БСП също не стои за нас на дневен ред, категоричен бе Кънев. Той потвърди, че за първи път на консултациите между ГЕРБ и парламентарно представените партии е присъствал и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Mинистерски кресла за представители на Реформаторския блок днес не са обсъждан, уточни Кънев.

 


Водещи новини

Още новини