Йордан Цонев: Случаят „Катуница“ е предварително замислен

share

Случаят „Катуница“ е предварително замислен сценарий. Това сочи нашият анализ.

Полза от етническо напрежение има ГЕРБ, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той поясни, че моментът е много подходящ да се насъди това напрежение. „Вие не можете ада си представите какъв страх цари сред малцинствените групи“, добави Цонев. Той изрази мнение, че агитките на футболните клубове са били изключително добре организирани.

Според Йордан Цонев всичко е можело да бъде потушено още в самия зародиш.

Депутатът от ДПС заяви, че е напълно естествено, че няма нищо необичайно с това, че полицията изпълнява обществена поръчка при събитията в Катуница. „Тя за първи път ли изпълнява такава“, попита той.

„Никой няма полза от етнически конфликт“, категоричен бе Цонев. Той отхвърли обвиненията, че ДПС е имало нужда от създаване на такова напрежение и поясни, че от движението нямат нужда да плашат хората.

Йордан Цонев поясни, че на първия тур на президентските избори ДПС няма да подкрепят никой официално. Тяхната позиция ще бъде обявена на втория тур. „Ние не желаем кандидатът на ГЕРБ да влезе в президентството“, заяви той. „ Ще видите обаче каква опозиция е Волен Сидеров. „Атака“ ще подкрепи ГЕРБ на втория тур“, категоричен бе Цонев.

„Ахмед Доган никога не говори неща, които не иска да стигнат до хората. Фразата на лидера на ДПС от село Кочен при предишните избори предотврати сформирането една коалиция, която не беше правилна“, заяви Цонев. Във връзка с изказванията  на Ахмед Доган в Дулово, той заяви, че когато минат изборите ще стане ясно какво се искало да се каже с думите, че ГЕРБ ще получи много голям шамар на тези избори.

Йордан Цонев каза още, че ще мине време и когато ГЕРБ падне от власт ще стане ясна каква е цената на коалицията на управляващите с "Атака".

Водещи новини

Още новини