Преговорите между ГЕРБ и ПФ продължават вече четвърти час (галерия)

Булфото (архив)
share

Точно в 13.00 часа стартираха четвъртите поред преговори за формиране на ново правителство, предаде репортер на Novini.bg.

Днес те се провеждат между ГЕРБ и коалицията Патриотичен фронт. Интересното в случая е, че националистите са представени от своите лидери Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, като това се случва за първи път от началото на разговорите между ГЕРБ и останалите партии в парламента. Поли Карастоянова и Искрен Веселинов са другите двама, които са част от екипа на Патриотичния фронт. ГЕРБ отново са представени от трите дами Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова. Разговорите се провеждат в зала "Запад" на НС и след техния край ще бъде дадена пресконференция.

От Патриотичния фронт поставят десет изисквания , за да бъде съставено стабилно управление. Сред тях са отстраняване на ДПС от властта, възраждане на икономиката, незабавна ревизия в сектор "енергетика", освобождаване на минималните доходи от данъци и реформа в образованието, науката, културната, съдебната система и в сферата на сигурността.

Водещи новини

Още новини