Кирил Добрев обвини Станишев за загубата на 100 000 гласа

share

Директно обвинявам Сергей Станишев за загубата от над 100 000 гласа. Това каза по бТВ Кирил Добрев от БСП. „Отишли са неподготвени на срещата и ГЕРБ, и Реформаторския блок. ГЕРБ трябваше да се подготвят как Реформаторите взимат своите решения и с това да се започне.

От своя страна Реформаторите трябва да знаят, че при ГЕРБ преговори се водят трудно, да не кажа почти невъзможно. Времето ще покаже дали е възможна коалиция Реформаторския блок и ГЕРБ”, коментира Добрев.

Той подчерта, че България има нужда от стабилно правителство и то в рамките на повече от един мандат. „През 2009 година, когато дойде партия ГЕРБ на власт в лицето на Бойко Борисов си мислеха, че живота започва от тях. Ние направихме същото, когато не спечелихме изборите, но направихме правителство с ДПС. Тогава нашата основна задача беше никога повече ГЕРБ и това беше също грешка. Сергей Станишев трябва да носи отговорност за изборите. Той задължително трябваше да бъде на пресконференцията и да участва в първото заседание на бюрото, в което се правеше анализа”, допълни Добрев.

„Има неща, за които твърдо обвинявам Сергей Станишев. Първо, че вкара търговците в храма, второ, че вкара БСП във вътрешно партийни битки и имаше моменти, в които БСП обслужваше икономически интереси. Трето, обвинявам го директно за загубата от над 100 000 гласа. След изборите Георги Първанов има политически субект в лицето на АБВ, а БСП е минус 150 000 гласа. Аз за Сергей Станишев съм говорил тогава, когато всички мълчаха и към днешна дата отношението ми към него не се е променило”, каза още Кирил Добрев.

Водещи новини

Още новини