Станишев и Първанов почнаха да редят армии

  • 14 март 2012 07:27

  • 1484
  • 3
Станишев и Първанов почнаха да редят армии
©

В последната седмица този сценарий се разиграва на над 700 сбирки на червените в цялата страна.

От близо 900 отчетно-изборни събрания на първичните партийни организации може да се счита, че сегашният лидер на БСП и президент на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на е преизбран единодушно на 2/3 от тях.

В останалите той се конкурира с президента (2002-2012 г.) Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в, а с номинации са вече и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, Ивелин Николов, Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Кирил Добрев, бизнесменът Георги Гергов, Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и др., пише "Стандарт". Въпросните събрания изглеждат на моменти като миниконгреси. Въпреки че нямат статут дори да предлагат делегати за големия форум на БСП на 19 и 20 май.

Партийният градус се вдига от обиколките из страната на Станишев и Първанов. Лидерът на БСП тази седмица е във Велико Търново. Ловеч, Троян, Благоевград, Видин и Добрич пък са дестинациите на доскорошния държавен глава. "Обажда се, че ще дойде - да го върнем ли?", жалят се на "Позитано" местни активисти. "Напротив, каним го!", контрират ги опонентите им от градовете. Общински шефове обаче демонстрират отношение като отсвирват "президентската визита" "Сее разкол! Посрещали сме го, като е трябвало!", отсичат червени от Северна България.

Първите общински конференции, които ще излъчат делегати, стартират от 20 март, заяви организационният секретар на "Позитано" Валери Жаблянов. Социалистите от Кричим, Хисар, Борино, Куклен и Стамболийски "откриват сезона" за това кои от тях ще гласуват за председател на БСП. Навръх рождения ден на Станишев, 5 май, градски конференции ще има в Пловдив и в Русе. От града на Альоша към конгреса на социалистите ще тръгнат 26 делегати. Червен дуел се очертава за сърцето на Перник. Публична тайна е, че регионът е "крепостта" на Първанов като негово родно място. Станишев обаче смело реши да се появи и да опипа почвата. Пернишкото ръководство на БСП мълчи и не заема позиция в спора за лидерството в партията. Червените от близкото Ковачевци пък приеха отново в редиците на партията Първанов, но това пък стана повод социалистите от София да обявят, че няма да го канят на градската конференция, която е на 12 май.

Независимо от декларираните гласни и негласни заявки за подкрепа няма точни цифри за съотношението на силите Станишев-Първанов в БСП. Поне с днешна дата. Още повече, че червени кметове надигат глава и се оглеждат за депутатски места в следващия парламент срещу глас за единия или другия. В сценария на конгресната нощ с преброяването на бюлетините в НДК се включва и възможен балотаж между Станишев и Първанов. "В крайна сметка, Сергей ще спечели!", отсича ключова фигура на шахматната дъска на БСП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1484 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.03.14 | 18:23

3
Какви армии редят бе, 2 ма педераса армии ще редят.Само измет показват тука,какво казал,как казал? Тия червени говна какво ми ги слагате постоянно тука.
ГЕРБЕРАСТИ-ПЕДЕРАСТИ

2012.03.14 | 18:23

1
Даа,по-добре да показват КРАДЛИВАТА ТИКВА...УНИЩОЖИТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ!!!

2012.03.14 | 18:23

2
Според мен ,най добър "лидер" за БСП ще бъде Георги Гергов. Има опит- зоотехник е по образование. Притежава и ръководи най голямата свинеферма в България. Значи няма да има проблем и с ръководството на БСП.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини