Скандалите в РБ започнаха, Москов нападна Лукарски и Кунева (видео)

share

Не е възможно да има еднолично и еднопартийно управление. Най-възможната коалиция изглежда между ГЕРБ, РБ и ПФ. Нито един народен представител от РБ няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ. Това не е условие.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Петър Москов от Реформатоския блок. Не е най-важното кой ще бъде министър-председател. Новото правителство трябва да има ясно разписана програма и ясни приоритети за реформи в редица структури и отрасли. Това е най-важното. Целта на РБ е да изхвърли БСП от властта и да премахне ръководните кадри на ДПС от икономическите лостове в държавата, каза той. 

Москов коментира и думите на колегата си Божидар Лукарски от изборната нощ. Тогава председателят на СДС обяви пред в-к 24 часа, че искането Бойко Борисов да не е следващия премиер, е било предизборен трик, с цел да се съберат повече гласове. Думите на Божидар Лукарски са сериозно нещо. Той дължи обяснение, наказание и санкции. Неговите думи за "трик" са недопустими. Хората вярват, че ние носим промяната и не трябва да ги лъжем. Ако г-н Лукарски вярва в това, в което говори, пътищата ни много сериозно ще се разделят. Не говоря за разцепване. Желанието Бойко Борисов да не е премиер е част от нашата програма. Ако г-н Лукарски е участвал в трик, това си е негов проблем. Това означава, че е лъгал по време на предизборната кампания и трябва да понесе наказанието си. Чудно ми е също така, как г-жа Кунева не знае, че когато се влиза в преговори, се влиза с целия набор, а не се отказваш предварително. Не може да се отказваш преди преговори, категоричен беше Москов. Той за пореден път се изуми как колегите му казват "да" на Бойко Борисов, въпреки че дори не са преговаряли с него. 

Водещи новини

Още новини