Реформаторите готови за преговори с Борисов

share

Водачите на Реформаторския блок са готови на преговори за коалиционно правителство заедно с ГЕРБ. Те посочиха, че са доволни от резултата, който са постигнали на тези избори.

Избирателите ни са харесали предизборната ни платформа. Очаквахме да имаме подобен резултат. Ние надскочихме себе си в тази кампания, въпреки че бяхме много скромни, друг от дясно не си е свършил работата. При нас гласовете бяха дойно повече, а при ГЕРБ има отлив, коментира Радан Кънев пред БТВ. Той посочи, че са против едноличното управление на един човек.

В отговор на критиката на Борисов, че понеже РБ нямат лидер не знае с кого да преговари, Меглена Кунева отговори така: РБ е най-добрата практика по начина, по който ЕС се държеше през последните 50 години - ротационно председателство. Имаме излъчен временен председател и това е г-н Лукарски. В България тепърва ще оценим колко е хубаво политиците да запазят визията си, посочи тя. При нас няма толкова силно его и сме готови да преговаряме с всеки, каза още Кунева.

Всички сме заедно, когато ходим на преговори, допълни Божидар Лукарски. Г-н Борисов има телефоните ни и може по всяко време да се свърже с нас. Той увери, че ако лидерът на ГЕРБ позвъни ще му вдигнат телефона.

Водещи новини

Още новини