Местан насърчи личния принос в ДПС

Булфото
share

Налагането на спокоен и експертен тон в политическите дебати, търсене на консенсус и толерантност ще са приоритетите на ДПС в предстоящата предизборна кампания. За това е настоял лидерът на движението Лютви Местан пред местните активисти, с които трети пореден ден текат консултациите за окончателното подреждане на листите, пише в. "Преса".

В разговора с областните и общинските председатели той изтъкнал, че успехът на ДПС се крие във всеки един от тях, и ги насърчил да имат личен конкретен ангажимент в предстоящата кампания. Лидерът Лютви Местан отново застава начело на листата в Кърджали. Бившият шеф на бюджетната комисия в 42-то Народно събрани пак ще води листата на ДПС във Варна. След него там е областният председател Ерджан Ебатин. Финансистът е подсигурен с още едно гарантирано място - втори в Търговище. В три поредни парламента регионът излъчваше по двама депутати. Първи там отново ще е Тунчер Кърджалиев, който беше председател на комисията по правата на човека и зам.-шеф на парламентарната група на ДПС.

Другата новина от Търговище е, че Веселин Пенев отпада от листите. Най-богатият сред депутатите, поне според имотните декларации, подадени в Сметната палата, вчера не беше открит за коментар.

Две листи ще води и Делян Пеевски - в Пазарджик и в Стара Загора. Очаква се втора в Пазарджик да е бившата спортна министърка Мариана Георгиева. Тя има номинации и в София-област. На миналите избори тя беше втора в Ловеч. Втори в Стара Загора отново ще е областният председател Халил Летифов.

Председателят на транспортната комисия Камен Костадинов вероятно също ще е начело на две листи - във Враца, където през 2013 г. направи пробив и извоюва първия мандат за движението от този регион, и в родния град Шумен. На предишните избори там водеше Христо Бисеров, втори беше юристът Хамид Хамид. Местните не успяха да наложат Хамид за водач.

На избираеми места се очаква да застанат земеделският специалист Салиха Емин и бившите депутати Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед. Опитният Ремзи Осман вероятно ще се завърне в първата десетка, след като не участва в изборите през 2013 г. Не е ясно обаче къде ще е другото първо място на Местан.

Преди ден той съобщи, че до края на седмицата листите трябва да станат ясни.

Водещи новини

Още новини