Йордан Бакалов взе властта в МВР (видео)

Булфото
share

На церемония в сградата на МВР вътрешният министър в оставка Цветлин Йовчев предаде поста на наследника си в служебното правителство Йордан Бакалов.

За мен беше чест и гордост да работя с колегите - постигнахме доста, има какво още да се направи. Пожелавам на новия министър да постигне по-добри резултати, каза Йовчев. По думите му сред успехите на МВР са разработени четири програми за борба с престъпността. Програмите са в ход и ако имахме време, щяхме да ги приведем в по-добър вид, заяви служебният министър на вътрешните работи в оставка. Той посочи, че не може да прецени коя е най-голямата му грешка, като добави, че от всичките си грешки се е стремял да извлече съответните поуки.

Вложих душа и сърце във всичко, което правя. Тръгвам си с високо вдигната глава. Няма заложени подводни камъни пред новото ръководство на МВР. Ще помагам с каквото мога, няма да преча, каза още Цветлин Йовчев.

Ще се постарая българският народ да не усети каквато и да е смяна в министерството, каза от своя страна Бакалов при приемането на поста. Основно задължение на МВР при ограничения мандат е провеждането на честни и прозрачни избори. Това дава началото на всяка една промяна в държавата с оглед на изборните резултати. Аз и екипът ми ще обръщаме внимание на всичко, което се случва в областта на сигурността, добави той. По думите му за страната ни няма преки рискове за сигурността, само косвени.

Новият служебен министър каза, че вътрешното министерство е в добро финансово състояние.

Бакалов е експерт по национална сигурност и бивш депутат от Синята коалиция.

Водещи новини

Още новини