Ето визитките на министрите от служебния кабинет

Точно в 11 часа министрите, начело с премиера проф. Георги Близнашки, ще се подредят в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

Служебното правителство ще започне работа с ревизия във всеки един сектор и преизчисление на средствата, с които разполага, пише "Стандарт".

Припомняме ви, че е възможно Плевнелиев да промени състава на служебния кабинет  в последния момент.

Премиер
Проф. Георги Близнашки

Професор Георги Близнашки ще ръководи втория служебен кабинет, съставен от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Юристът е роден на 4 октомври 1956 г. в ботевградското село Скравена. Бившият член на БСП бе сред инициаторите на подписката в подкрепа на предложения от държавния глава изборен референдум. Ако питането се бе осъществило, народът трябваше да се обяви "за" или "против" задължителното гласуване, електронния и мажоритарния вот.

Вицепремиер,
министър на икономиката и енергетиката
Екатерина Захариева

Вицепремиерът, който ще наблюдава всички икономически и финансови министерства и ще ръководи икономическото ведомство, е началникът на кабинета на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на. Дамата също е юрист и заемаше поста и в първия служебен кабинет, съставен от държавния глава преди малко повече от година.


Вицепремиер и социален министър
Проф. Йордан Христосков

Бившият шеф на НОИ проф. Йордан Христосков, който управлява института от 2000 до 2007 г., е специалист по макроикономика и научен сътрудник към БАН, ще поеме социалното ведомство и ще бъде вторият вицепремиер в новия служебен кабинет. Роденият на 20 октомври 1951 г. е ръководил в служебния кабинет на Ренета Инджова.

Финансов министър
Румен Порожанов

Бившият шеф на Държавен фонд "Земеделие" ще оглави финансовото ведомство и ще има задача да се справи с разпределението на бюджета, който парламентът в последния си ден отказа да актуализира. Така роденият на 17 август 1964 г. Порожанов ще трябва да се справи с близо милиардната дупка в бюджета, както и да потуши протестите на редица браншове като строителите и на общините.

Вътрешен министър
Йордан Бакалов

Депутатът от няколко парламента от СДС и Синята коалиция ще поеме силовото ведомство.
Роденият на 1 септември 1960 г. в Асеновград е експерт по национална сигурност.
Само преди година Бакалов обяви, че се оттегля от политическия живот. По образование е инженер-металург.

Министър по еврофондовете
Илияна Цанова

Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за ще има една от най-тежките задачи - да убеди Брюксел, че трябва да размрази еврофондовете за екология и регионално развитие. Цанова заемаше поста и в първия служебен кабинет, съставен от президента преди година. Тогава тя получи разрешение да напусне временно постоянния си пост като представител на ЕБВР.

Министър на транспорта
Николина Ангелкова

Николина Ангелкова, която е по-известна с моминската си фамилия Николова, ще оглави транспорта.
Младата майка е съветник на президента по европейско регионално сътрудничество. Беше част от УС на пътната агенция и регионален зам.-министър. Родената на 30 ноември дама е възпитаник на Harvard Business School - Бостън, САЩ, и магистър по право от УНСС.

Външен министър
Даниел Митов

Роденият на 4 декември 1977 г. политолог ще поеме външната ни политика. От 2010 г. до 2012 г. работи в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на програмата за политическите партии. Скоро след завръщането си у нас е преназначен в Брюксел. Оглавявал е и фондация "Демокрация", бил е член на ДСБ и на партията на Кунева Движение "България на гражданите".

Министър на правосъдието
Христо Иванов

Правосъдната система ще се ръководи от досегашния програмен директор на Български институт за правни инициативи Христо Иванов. Адвокат е и консултант на проекти в сферата на върховенството на закона. От 1997 до 2002 г. е експерт в Правната инициатива за Централна и Източна Европа Амери-канската асоциация на юристите.

Министър на земеделието
проф. Иван Станков

Познато лице от първия служебен кабинет, съставен от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, е проф. Иван СтанковИван Станков Иван Станков - Български ветеринар и министър на земеделието и храните в правителството на Марин. Роденият през 1948 г. зооинженер е ректор на Тракийския университет в Стара Загора от 2008 г. насам.
Освен че е автор на редица трудове, има и реална дългогодишна практика в аграрния сектор.

Министър на отбраната
Велизар Шаламанов

Член на МЕНСА ще е новият министър на отбраната. Той вече е бил на управленски пост във ведомството като част от кабинета на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, в който е зам.-министър. През 2009 г. е назначен за директор в ключова агенция на НАТО. Става въпрос за службата, която подготвя научни разработки и организира търгове за снабдяване с нови оръжия, разузнавателни и командни системи.

Министър на образованието
доц. Румяна Коларова

Секретарят на президента за връзките с гражданското общество Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски ще е новият образователен министър. Родената на 10 юни дама е доцент по сравнителна политология, ръководител на катедра "Политология" и директор на магистърска програма "Европейска интеграция" в СУ "Св. Климент Охридски". Специализирала е в Лондон, Флоренция и в Ню Йорк.

Здравен министър
д-р Мирослав Ненков

Д-р Мирослав Ненков е най-вероятният нов здравен министър. Той е анестезиолог във ВМА и координатор по донорство. По времето на първия служебен кабинет на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното д-р Ненков беше зам.-министър на здравеопазването. Тогава здравен министър беше проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г., който сега оглавява ВМА.

Министър на околната среща и водите
Светлана Жекова

Светлана Жекова е работила като експерт от отдел "Евроинтеграция" в МОСВ и е заемала поста съветник по околна среда в Постоянното представителство на Република България към ЕС.
Основната й задача ще е да убеди Брюксел, че средствата по програмата могат и трябва да бъдат размразени.

Министър по изборите
Димитър Димитров

Министър без портфейл с основната задача да подготви изборите ще е социологът и политолог Димитър Димитров. Преподавател е в СУ "Св. Климент Охридски" по избори и избирателни системи, така че познава материята из основи. Специализирал е политическа система на САЩ в Американския университет във Вашингтон. Член е и на Българската политологическа асоциация.

Регионален министър
Йорданка Чобанова

Съветникът на президента по европейските въпроси Йорданка Чобанова ще е новият регионален министър. Родената на 30 юли дама е завършила финанси във Варна и магистратура по политически науки в Будапеща. Защитава докторска дисертация в Европейски Университетски институт, Флоренция, Италия. От 2008 до 2012 г. е представител на МРРБ в Постоянното ни представителство в Брюксел.

Министър на спорта
Евгения Раданова

Бившата състезателка по шорттрек Евгения Раданова ще ръководи Министерството на физическото възпитание и спорта. Тя е единственият роден спортист, записал участие на зимна и лятна олимпиада (шорттрек и колоездене). Има и три медала от олимпиади - два сребърни и един бронзов, и е световна шампионка.

Министър на културата
Явор Гърдев

Роденият на 23 февруари 1972 г. режисьор Явор Гърдев ще е новият министър на културата. Освен магистър по специалността режисура за драматичен театър в класа на Иван Добчев в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" в София, Гърдев е и магистър по философия от СУ "Св. Климент Охридски". Освен че е поставял десетки театрални пиеси, е режисирал и филма "Дзифт".

Коментари

 1. 2014.08.07 | 00:32
  ЕС, отвори очи и виж най-после, че в България все още на власт са ........... слугите на Кремъл!!!! НИКАКВИ ЕВРОФОНДОВЕ В РЪЦЕТЕ НА ПОДОБНИ ПОЛИТИЦИ!!!!
 2. 2014.08.07 | 00:32
  ВИЗИТКАТА НА КАБИНЕТА КОМУНИСТ, КОМУНИСТ И ПАК КОМУНИСТ НА ДВА РЕДА
 3. 2014.08.06 | 05:15
  Като не сте доволни от иэбора що не предложите ваши иэбраници?
  1. 2014.08.06 | 13:03
   гордееш ли се, че начело на държавата ще застане комунист, при това един от авторите на комунистическата конституция от 1991 г.????
  2. 2014.08.06 | 13:03
   На кого да ги предложим бе кретен - на другаря Путин ли????
  3. 2014.08.06 | 00:38
   to da gi predlojim lesno ama koi shte ni obarne vnimanie...
 4. 2014.08.06 | 12:03
  kur za bsp
 5. 2014.08.06 | 10:17
  С стари КУРВИ нов бардак
 6. 2014.08.06 | 01:22
  Ако пък "съвсем случайно" искате хора от атака да бъдат иэбрани,но се притеснявате да го предложите-НАПРАВЕТЕ ГО СМЕЛО,но първо трябва да убедите обществеността че това са "чисто нови ку.ви",което хич няма да е лесно,да не кажа невъэможно:)И не прекалявайте с раэвера на камъните,щото просто ще ви се скъсат джобовете-беэплатен практически съвет!
  1. 2014.08.06 | 01:22
   TI SI DOLNA KURVA I GO LAPASH NA KONQ
 7. 2014.08.05 | 18:42
  И ТО КАКВИ ,БРАТ НО С КАМЪНИ СМЕ СЕ ЗАРАСИЛИ- ШОУТО ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ НОРМАЛНИТЕ
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Може ли Слави Трифонов да е новият спасител в политиката?

Може ли Слави Трифонов да е новият спасител в политиката?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.