ГЕРБ: Този парламент беше срам за демокрацията

share

ГЕРБ е отговорна партия. Ние имаме държавническо мислене. Съгласихме се да подкрепим актуализацията на бюджета, дори и в параметрите предложени от правителството. От БСП обаче отказаха да подкрепят собственото си правителство, което е парадокс. Социалистите решиха за един ден да изтрият срама от съвместното има управление с ДПС.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ. БСП се държат инфантилно. Не могат да ни скандират в пленарна зала горчиво. ДПС, БСП и "Атака" управляваха една година. Нека сега да се съберат и да актуализират бюджета. Цяла година те се пощипваха като младоженци, целуваха се като младоженци, а сега се опитват да ни пришиват някаква коалиция. Ние нямаме нищо общо с ДПС. Няма лошо по-важните теми за държавата да имаме еднакво мнение с ДПС. Твърдението на БСП за коалиция ГЕРБ-ДПС е поредната им опорна точка, каза още тя.

От БСП проявяват инат. Новото правителство, което ще дойде след 3 месеца, ще трябва да актуализира бюджета. Това е гарантирано. Новият дълг обаче ще е с по-голяма лихва и тогава БСП ще излязат и ще кажат: Ето, те сега взимат заем с много по-лоши параметри. БСП минират работата и на служебното правителство. ДПС да си намерят другарчетата от коалицията и да си работят последните дни. ГЕРБ няма да е алиби на този парламент. БСП и ДПС откраднаха мандата и управляваха нелегитимно. Тази пародия трябва да свърши. Мен ме е срам, че бях депутат в това Народно събрание. Този парламент принизи значението на думата политик. ГЕРБ приключиха с този парламент, категорична беше Караянчева.

Водещи новини

Още новини