Крайно време е да сложим край на тиранията ДПС, обявиха ВМРО и НФСБ

share

Крайно време е да сложим край на тази тирания ДПС. Това обяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той гостува заедно с лидера на НФСБ Валери Симеонов, с чиято партия войводите решиха да създадат Патриотичен фронт и напуснаха коалицията „България без цензура“, Земеделски народен съюз и движение „Гергьовден“.

От Валери Симеонов стана ясно, че в Патриотичния фронт са били поканени и Атака, тъй като според него в техните структури "все още има читави патриоти".

„Българските политици трябва да спрат да разделят България на враждуващи лагери. Зад този параван на идеологически конфронтации се реализира една голяма далавера“, коментира Красимир Каракачанов.

Той побърза да уточни, че съюзът с НФСБ не цели да се маха този или онзи. „Ние имаме дълга история на сътрудничество“, коментира националистът.

Той е изключително притеснен от демографската катастрофа на страната, от факта, че младите хора изчезват. В този смисъл Каракачанов подкрепя изготвянето на програма за преодоляване на демографската криза, както и създаването на българска национална доктрина.

Идеята на сговора, по думите на националистите, е да се консолидират всички или поне по-голямата част от всички онези политически формации, които изповядват патриотичната идея. „Няма леви, няма десни интереси, те са национални“, категоричен бе Каракачанов.

Той бе помолен да коментира въпроса, зададен му по-рано от вече бившия му коалиционен партньор Николай Бареков, ако трябва да избира, кого би избрал - него или тандема Бойко Борисов – Ахмед Доган. На това патриотът отговори: „ВМРО никога няма да избере онази конфигурация, в която участва ДПС“.

Иначе и Каракачанов и Симеонов подчертаха, че за коалиции е рано да се говори, но ВМРО и НФСБ ще подкрепят всички решения, полезни за България, независимо откъде идват.

Водещи новини

Още новини