Засилени мерки за сигурност пред Президентството (галерия+видео)

Булфото
share

Пред сградата на Президентството има засилени мерки за сигурност, предаде репортер на Novini.bg. Преди малко там започнаха политически консултации относно финансовото състояние на държавата. 

Първи в сградата на Президентството влезе главният прокурор Сотир Цацаров. Веднага след него пристигнаха Лютви Местан и Йордан Цонев. Пред сградата на Президентството има група протестиращи, които подкрепят ГЕРБ. При появата на Бойко Борисов, Менда Стоянова и Цецка Цачева, хората започнаха да скандират "Искаме си Бойко" и освиркваха влизащите Михаил Миков, Пламен Орешарски и Петър Чобанов. Последни при президента влязоха Атанас Мерджанов и Румен Гечев. Представители на "Атака" няма да участват на срещата. Всички политици отказаха коментар. Колите им спираха пред входа на Президентството и журналисти не бяха допускани, като всички бяха държани зад зоната за сигурност. 

Междувременно пред сградата на Президентството има представители и от гражданско движение ДНЕС. Хората призовават политиците да работят за каузата "Единна България". Те носят плакати "Стоп на разделението", "Защо не искате единна България", "Да не се делим" и надуваеми пояси с надписи "Единна България". От движението предлагат своя платформа до политиците и до управляващите, в която ясно се казва, че хората са изморени от безконечни избори. България се върти в омагьосан кръг и единствените потърпевши са българските граждани. Повече съгласие е необходимо за радикални реформи в ключови обществени сфери, функциониране на институциите държавата и политическата система, сигурност и вътрешен ред, енергийната и социалната политика, казаха още от движение ДНЕС.

Водещи новини

Още новини