Орешарски: Подавам оставка в седмицата 21-25 юли

share

Най-важното, което не успяхме да променим, е системата за финансиране на болниците. Това заяви премиерът Пламен Орешарски по БТВ. Нямаше достатъчно политическа подкрепа тези реформи, каза той.

Болницата в Стара Загора беше с огромни дългове в средата на миналата година. Има доста болници които са в лошо финансов състояние, за съжаление самата каса е в недобро финансови състояние, коментира още министър-председателят.

Това, което успяхме да направим е поне да подготвим някои от елементите. Вече са обявени ЗОП-ве за електронни карти, за електронни рецепти. Надявам се следващият кабинет да прояви приемственост и да ги довърши. Разбира се, той е в правото да модифицира тези елементи, които смята, че не са достатъчно добри, но е важно да се върви напред“, категоричен беше премиерът Пламен Орешарски.

Подходящият момент за оставка на кабинета е седмицата 21-25 юли. Най-вероятно в сряда 23 юли парламентът ще може да гласува оставката ми, посочи Пламен Орешарски в отговор на въпрос кога ще подаде оставка.

Той посочи още, че все още не са обсъждани имена за излъчването на български еврокомисар.

Водещи новини

Още новини