Орешарски: Нужно е да се увеличат пенсиите

  • 01 декември 2011 06:44

  • 3393
  • 6
Орешарски: Нужно е да се увеличат пенсиите
©

Рязкото вдигане на възрастта за пенсия не е най-разумният ход на правителство.

Това каза народният представител и бивш финансов министър Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

„Добрият опит показва, че това е добре да се прави на стъпки. Такъв беше и предварителният план на правителство, договорен със социалните партньори. Внезапното вдигане на възрастта го виждам като неоснователно”, каза Орешарски. На въпрос дали са разумни исканията на синдикатите да се изпълнят мерките от страна на правителството, залегнали в подписаното споразумение, и да се търсят други резерви, той каза, че тези мерки трябва да се прилагат в пакет. „Работа на правителството е да търси допълнителни резерви за повишаване на приходите.

Основна слабост на това правителство е, че не може да си събира приходите. Аз не разглеждам мерките, които предлагат синдикатите като алтернативни. Добре е да се събират повече приходи, тъй като едва ли някой ще се съгласи с тезата, че пенсиите у нас са достатъчно високи и няма нужда да се увеличават. Колкото повече приходи дойдат, има по-добра възможност за социална политика, макар пенсиите да са към осигурителна политика. Има нужда от увеличение на пенсиите”, посочи Орешарски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3393 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Българин

2014.07.03 | 21:22

6
Г-н Орешарски не го ли е срам да се появява пред хората. Нима си мисли, че не си спомняме ролята. която изигра през учителската стачка. Не съм фен на сегашното правителство, НО на ТОЗИ господин съм му още по-малко фен. Как не ги е срам българските политици.

2014.07.03 | 21:22

5
Орешарски поне си разбира от работата, за разлика от Дянкофф.
българин

2014.07.03 | 21:22

4
КОГА, КОГА, ЩЕ ГИ УВЕЛИЧИШ? И С КОЛКО? С 2% АМА , ЧЕ ЛЪЖЕЦ!! ТА СЛЕД ЕДНА ГОДИНА , ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ЩЕ СА СЕ ВДИГНАЛИ ПОНЕ ПЕТ ПЪТИ ОЩЕ?!ОСТАВКА, НЕ РАЗБРА ЛИ ???

2014.01.13 | 01:43

3
Tия пък ще увеличават парите на пенсионерите, те и така си измират вече повече от 20 години. Поне като сте ги подхванали да ги мъчите, мъчете ги до края, а не като някакви мазохисти да им олабвате въжето отвреме на време и после пак да го затягате..... Най- лошото в случая, е че българите в последните 100 години си патят повече от своите си хора отколкото от някоя друга държва или други хора. Но на българина това му е лошото че не си чете класиците те всичко са ни казали още преди повече от 100 години, също така си събраяме паметниците които ни напомнят какво е било и си заличаваме грешките за да ги допускаме отново. Туй му е лошото на народа, а иначе не сме лош народ само дето като цяло народа е прост и оставя вълци да го оправляват и стадото е винаги мизерно.....
Гого

2013.09.23 | 15:47

1
То не само пенсиите ами и минималната трябва да се увеличи като няма покупателна способност на населението как искат икономиката да върви. Докато във Щатите се бият за евтини LSD телевизори ние се бием за един хляб и кофичка мляко е как при това положение да върви страната напред?

2014.01.13 | 01:42

2
Всичко според стандарта Гого, американците имат стандарт бият се за телевизори, ние нямаме стандарт бием се за хляб, африканците не знаея какво е това стандарт и дори и за хляб не се бият...много мъка има по света, ние сме тръгнали да мислим и да покоряваме други планети а на замята проблеми колкото щеш, такава е природата на човека да се самоунищожава и предишни цивилизации са изчезвали и по същата формула и нашата цивилизация ще се затрие след време...

Добави коментар

Водещи новини