Страхил Ангелов: Янаки Стоилов не става за лидер на БСП

share

Янаки Стоилов не става за лидер на БСП. Трябва нов човек. Стоилов е от 25 години в ръководството на партията, участник е в Кръглата маса.

Това заяви пред камерите на БТВ депутатът от БСП Страхил Ангелов. Той настоява за смяна на Сергей Станишев, но е против това самият Станишев да посочи наследника си, понеже БСП не била монархия. Соцдепутатът изрази недоволство от отлагането на извънредния пленум, който трябваше да се състои днес. Това обаче нямало да спре евентуалната оставка на Станишев като лидер на партията, понеже отлагането с 3-4 дни на заседанието не можело да повлияе на това. Ако той останел председател, изборната катастрофа можело и да е по-голяма от тази на евровота преди месец.

Страхил Ангелов разкритикува телевизионната изява на колегата си Антон Кутев от миналата седмица, когато той обяви, че се опитва да се разклати втора банка след КТБ. "Господин Кутев не трябваше да говори по тези въпроси. По тях следва да се изказват само хора от тази система", обясни Ангелов. И добави: "Не ми се вярва, че е искал да предупреди хората, дано е било емоционален изблик. Надявам се, че е не се е изказал с цел дестабилизация на системата".

Водещи новини

Още новини