Ивайло Калфин: АБВ сме против сключване на споразумение с МВФ

Булфото
share

Проблемите на България се решават в България от българските институции, а българските институции са подвластни на българските граждани.  Не Европейският съюз ни решава проблемите. Това каза Ивайло Калфин на учредителна конференция на АБВ като партия, съобщи Фокус.

„Ние сме против сключване на споразумение с Международният валутен фонд. Управляващите трябва да се съсредоточат върху решаване на проблемите, а не да викат Международния валутен фонд друг да ни решава проблемите. Проблемите се решават с диалог, със съгласие и тогава, когато българските граждани се мобилизират за тези цели”, убеден е Калфин.

Той допълни, че държавата е на всички граждани, а някои хора забогатяват и смучат от държавата и се обогатяват за сметка на огромната мизерия, която всички граждани са забелязали. „Политиката е сбъркана системно – тя не се състои в коледните надбавки за пенсионерите, а в това, всеки да си знае мястото – институциите да работят в публичния интерес, бизнесът да иска от държавата да спазва правилата, а не да ги нарушават”, каза Калфин.

„Сигурен съм, че с активна работа ще се представим много добре на следващите парламентарни избори. Няма алтернатива за България извън Европейския съюз, която да е очевидна, приемлива, видна и примамлива за България. Само, че това не значи ние да ходим и да следваме всяко нещо, което ни се каже”, обясни Ивайло Калфин.

„Това означава държавата да има самочувствие и да участва в процесите, които се ориентират в Европа, да използва възможностите, които ни се предоставят".

Водещи новини

Още новини