Пеевски: Цветан Василев източи над 1 млрд. от КТБ

Булфото
share

Цветан Василев дължи отговор на най-важния въпрос защо управляваната от него банка е отпуснала кредити на фирми - пощенски кутии десетки пъти надвишаващи допустимото по закон.

Това заяви Делян Пеевски пред ПИК след излъченото интервюто на собственика на КТБ пред БТВ от Виена. Става дума за кредити над 1 млрд., които и според разследване на "Капитал" от м. г. се ползват от подставени лица. Политикът призовава Василев да не го използва като удобно оправдание за прикриване на истинския проблем. Той напомни, че е депозирал писмо до КТБ, в което настоява за извинение, защото няма задължения към банката, а всички кредити на фирми на неговото семейство били обслужвани редовно.

Двамата се разминавали и по отношение на вкусовете си към вестниците. Цветан Василев каза по БТВ, че не чете вестниците на семейството на Пеевски. Депутатът отговори, че те отговарят на вкусовете на широката публика и му допадат и на него. Пеевски отново повтори, че с вчерашното решение на прокуратурата за оттегляне на жалбата срещу освобождаването на обвинените за атентат срещу него пак се е видяло, че не управлява съдебната система. За 13 г. не съм чул нито едно истинско обвинение към мен, казва още политикът.

Водещи новини

Още новини