Цветан Василев: Пеевски стигна прекалено далеч

  • 19 юни 2014 08:04

  • 9100
  • 12
Цветан Василев: Пеевски стигна прекалено далеч
©

Господин Пеевски винаги е имал своя път в живота. В последната година той стигна прекалено далеч. Той е човек, който вече се изживява като властелин на България. Това каза банкерът Цветан Василев в ексклузивно интервю пред БТВ за отношенията му с депутата Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. От Виена Василев обяви, че Пеевски е стигнал „прекалено далеч” в последната година и се изживява като "властелин на България", аз не бих искал и да го коментирам. Ако България иска да прилича повече на нормална европейска страна тя не трябва да е страната на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на. В интервюто Цветан Василев заяви, че е готов да съдейства на разследването.

Според банкерът двамата са имали само бизнес отношения. Не бих казал, че този човек няма качества, напротив аз съм искал да заложа на положителните му качества. За жалост, той не се оказа достоен за това нещо. Политиците идват и си отиват, за да покажат на бизнеса колко много зависи от тях - това е драматично. Много голяма част от бизнеса не смее да излезе и да каже колко сделки се разпределят по тайни канали. Те разпределят всички строителни обекти в страната. Тези държавни поръчки се разпределят основно по каналите на този човек, който в момента обяснява как аз, едва ли не съм искал да го убия, изтъкна Василев.

На въпрос дали е използвал държавни пари, за да финансирате бизнес начинания на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, банкерът отрече. "Как точно мога да използвам държавни пари, за да финансирам подобни начинания на Пеевски или който и да било друг? Свързани фирми и лица е едно правно понятие, което не означава, че тези фирми са безпредметни, че тези фирми не създават работни места.

Разривът между Пеевски и Василев започва през 2013 г., когато депутатът е започнал да злоупотребява с името на Цветан Василев. Той даде пример, че са били искали подкупи за участие в търгове от различни хора. От "Булгартабак" се източват средства, регулаторът не може да въздейства, защото е заплашван. Тези средства изтичат по сметки извън страната, коментира Василев. Защо прокуратурата не се заеме да провери кой е собственик на 80% от собствеността на дружеството, попита Василев.

Формално Пеевски не е длъжник на Корпоративна банка, но има фирми, които са такива. Кредитите не са лоши, а представляващите ги лица прекратиха обслужването на кредитите. Вероятно е да се продадат активите на дружествата, но това няма да доведе до загуби за банката, коментира Цветан Василев.

На въпрос кой създаде Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва, Василев отговори: Трудно е да се каже, че аз съм го създал. Разбира се, той използва платформата на ТВ 7. Аз не съм го създавал като психика и като визия.  Политическият проект не беше финансиран. Финансирано беше риалити шоуто, с което той на практика стартира. Реалитито имаше много добър рейтинг. Бареков е получил един бонус от телевизията при напускането й. Не знам каква част е използвал за предизборната кампания, останалите средства не знам кой му ги е дал.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9100 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар

2015.05.22 | 00:05

12
Защо политиците създават корупция и чудовища,които дърпат страната ни към дъното?То вече и население не остана,защото всичко това рефлектира върху цялата страна,рибата се вмирисва откъм главата!

2015.05.22 | 00:04

8
БОКЛУЦИИИИИ !ВСИЧКИ ПАРТИИ , без АТАКА са едни и същи с различни бандити в тях ! Докараха бъпгарите и България до последното място в Европа и ПАК искат да управляват наглеците вместа да са в затвора !

2015.05.22 | 00:04

11
Правилно без Атака... Атака излезе най-лошата от всички, излъга и предаде избирателите си.... Болен Лидеров още не може да осъзнае, че Атака вече не съществува на политическия небосклон...
До тъпия трол

2015.05.22 | 00:04

10
ТЪПАК!

2015.05.22 | 00:04

9
To pyk vie atakadjiite,koito se prodadohte i dadohte upravlenieto na naj-golemite kradci ot trojnata lamia,4e prokopsa stranata,haha,predatelia Bolen Liderov go interesuva edinstveno li4nata mu smetka,ostanaloto e demagogia.
ИСТИНА

2015.05.22 | 00:04

7
ВИДЯ СЕ ,ЧЕ ВЕЧЕ 25 ГОД. НИ УПРАВЛЯВАТ САМО МАФИОТИ !!

2015.05.22 | 00:04

6
ДО ТУК Е ЯСНО ЕДНО-ВСИЧКИ БЕДИ НА БЬЛГАРИЯ СА ОТ ДПС.ПОЛИТИКА,БИЗНЕС И ПОДМОЛНИ ДЕЙСТВИЯ.
баба гицка

2015.05.22 | 00:04

5
държавата е зле защото ни управлява д.с /червените ченгета и стратези от дпс/ с подставени ПРОДАЖНИЦИ /барековци, атковци, социалисти - милионери / --- ИЗХОДА Е САМО ГЕРБ - който има уши да чува

2015.05.22 | 00:03

4
Гейберски педали, който и да дойде на власт, вие пак ще пишете тук за по два лева, защото сте тъпи като вожда ви.

2015.04.30 | 11:02

1
besplatno MRAZIM ATAKA PREDATELITE
Димитър Вълков

2015.05.19 | 18:33

3
Този Мустакат Плъх да не се крие във Виена като мишка, а да се върне веднага в България, за да бъде отпратен при Емил Кюлев, където му е мястото!

2015.05.19 | 18:33

2
besplatno MRAZIM ATAKA PREDATELITE

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини