Радан Кънев: ДПС използваха БСП, докато имаха полза, сега си търсят друг

share

Реакциите на Станишев са неадекватни. Те са продиктувани от паниката му. Станишев е вече в миналото. Свидетели сме, че политическата ситуацията в страната се диктува от лидера на ДПС Лютви Местан - нашата цел е да предотвратим това. Това каза говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Според Кънев БСП стискаха властта, защото осъзнава, че няма да се добере повече до нея. БСП не подобриха живота на хората и си платиха цената. ДПС използваха БСП, докато имаха полза, след това ги захвърлиха като непотребна вещ. ДПС е партия, която смуче еврофондове, техните структури са подготвени да източват "Южен поток". Икономическият и политическият провал на БСП доведе до това положение. В момента ДПС си търси друг партньор, категоричен е Кънев.

Зад ДПС и БСП стоят корпоративни интереси, именно заради това ни спряха еврофондовете. Тези зад БСП са губещите, а тези зад ДПС си търсят друга алтернатива, подчерта Кънев.

За евентуална коалиция между Реформаторския блок и ГЕРБ, каквито призиви се чуват от Бойко Борисов, Радан Кънев коментира така: Ние и нашите избиратели имаме лоши спомени от управлението на ГЕРБ. Всичко зависи от избирателите и това как ни подредят.

Единството на Реформаторския блок решават избирателите, които искат промяна и единство. Нашата съдба на политици не интересува никой. Хората се интересуват от това как живеят. Промените могат да започнат от служебния кабинет, не е нужно да се чака ново правителство, убеден е Кънев. Освен, че могат да бъдат спрени много от безумията в енергетиката като проектът "Южен поток" например. Договорите трябва да бъдат оповестени, смятат от Реформаторския блок.

Според Радан Кънев изборите могат да бъдат най-рано през септември.

Водещи новини

Още новини