Жаблянов: Оставка - когато прецени мандатоносителят (видео)

share

Оставка може да се подаде по всяко едно време, въпросът е какво следва след оставката. Трябва да се мисли трезво, а не да действаме прибързано, все едно сме нападнати от хуните. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Валери Жаблянов. Варианти за избори колкото искате, добави той.

БСП управлява в една много трудна година, с правителство, подкрепено и от друга партия. Управлението ни не се е провалило, мандатоносителят решава дали да има избори или не. Решението ни за избори е в резултат на други фактори, не на провалено управление. Кабинетът "Орешарски" е успешен с оглед на условията, в които управлява, заяви Жаблянов.

Попитан кога ще подаде оставка правителството, соцдепутатът заяви: "Когато прецени мандатоносителят". Той отхвърли версията за затопляне на отношенията между БСП и ДПС и евентуална договорка за излъчване на друго правителство в рамките на 42-то Народно събрание. С ДПС нямаме граждански брак, за да се говори дали сме разделени, с тях имаме политически съюз, коментира Валери Жаблянов.

Водещи новини

Още новини