Борисов: Режимът на Станишев се притеснява от кметовете

Булфото
share

Режимът на Сергей Станишев се притеснява от кметовете на най-големите общини, каза Бойко Борисов, предаде репортер на novini.bg.

Лидерът на ГЕРБ се срещна с кметове от около 100 общини в страната. Мероприятието започна със закъснение заради проблем с пропускателния режим в сградата на Народно събрание. Началниците на общините бяха поздравени от председателя на партията и депутати от ГЕРБ. Борисов заяви, че всички кметове се оплакват от спирането на парите от европейските фондове и това неминуемо ще доведе до завеждане на съдебни искове към получилите пари общини.

"В пленарната зала днес минаха поредните заеми, които ще утежнят още повече бюджета. Държавата е в криза, трябва да се обсъдим план за излизането от кризата, за да не фалират общините", заяви още бившият премиер в кулоарите по отношение на решението на парламентаристите за емитирането от почти 1,5 млрд. евро.

Кметът на Пловдив Иван Тотов обяви за спирането на пари от еврофондове. Той допълни: Но все пак ще се търсят начини за излизането от дадената ситуация. Трудно комуникирам с Министерството на околната среда и водите и съм оптимист, че парите за спортната зала в Пловдив няма да бъдат спрени.

Водещи новини

Още новини