Предлагат 100 лв. глоба за паркиране на велоалеи в Пловдив

  • 03 април 2015 14:25

  • 1204
  • 2
Предлагат 100 лв. глоба за паркиране на велоалеи в Пловдив
© Булфото

По-сериозни глоби и санкции иска кметът на Пловдив Иван Тотев за шофьорите, които паркират в зелени площи, на тротоари и върху велоалеи. Той планира промяна в местната наредба, според която на шофьорите, които спират върху велоалеи, директно да им бъдат репатрирани автомобилите с „паяк".

Той изрази надежда депутатите да приемат новите текстове, които ще позволят на общинските съвети сами да определят глобите за неправилно паркиране.

„Ако това се случи, ще поискам глобата в Пловдив да е поне 100 лева. Не може ние да правим велоалеи за 14 млн. лева и някой да паркира на тях", уточни той.

Последвайте канала на

1204 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Атанас

2015.04.04 | 03:11

2
Добре би било и ако се помисли и за повече паркоместа, освободени от синята зона. В центъра е като на ВИП - място - плащаш си за час левче , но това не ти гарантира, че няма да ти ударят колата ! За какво се дават толкова пари за паркинги, като всички е налято с коли в центъра ? Всеки ден свличате маса финанси и накрая неможе да оправите павираните улици с асфалтирани ли ? Сега мислите за велосипедистите, което не е лошо, защото и аз практикувам, но къде ще се паркират тогава колите, г-н Кмете ? С уважение : Колев
защото

2015.04.04 | 03:11

1
Схемата е да се дере народа.Изкуствено се поддържа недостиг на места,обособяват зони сини,зелени,жълти и златни.И дране,дране.В Бургас разкриха далавера с 10% за общината другите в джобове.Защо да строят паркинги???

Добави коментар

Водещи новини