Павлова: Мъчно ми е за БСП, трябва да имаме стабилно ляво, за да не куца държавата

share

Атмосферата в парламента е доста тягосна в момента. Това отбеляза бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Лиляна Павлова по БТВ. Това е тъжна гледка.

Не е хубаво, когато човек е паднал и смачкан да го ритаме, допълни тя. 

Лидерът на ПЕС и на БСП и останалите коалиционни партньори бяха убедени и казваха през цялата кампания, че ще получат подкрепата на обществото, но когато загубиха казаха, че това е така защото са евроизбори. Когато призоваха хората да излязат и да гласуват, за да може правителството да покаже, че има подкрепа, факт е че не получиха такава. Именно заради това трябва да има незабавни избори и това нелегитимно правителство да си отиде, смята Лиляна Павлова.

Според Павлова в момента имаме пълна липса на доверие към правителството и от европейските ни партньори. Никой не иска да приеме нашия премиер, никой не иска да говори с него, не го канят, това е политическа изолация и на страната ни. Отразява ни се и икономически. Всички инвестиции към страната ни са замразени. Катарците са категорични, че с това правителство няма да работят. Те бяха инвестирали, но си изтеглиха инвестициите. Според тях политическата обстановка е нестабилна. Икономическата ситуация в страната е драматична, убедена е Павлова.

Актуализация на бюджета е неизбежна, защото няма как да се изпълнят приходите. Бюджетът трябва да го направи едно експертно правителство. До зимата страната ще фалира, очерта драматична прогноза Павлова. Имаме нужда от една стабилна икономически държава.

България не е само в летаргия, тя е в застой. На мен ми е тъжно за държавата. На мен ми е мъчно и за лявото, трябва да имаме стабилно ляво, за да не куца държавата. Десният крак е стабилен, но левият е пред ампутация, изтъкна Павлова.

Ние се шегувахме, че Изборният кодекс е комикс, но той стана колапс. Референдумът се проведе, не ме е страх от мажоритарния вот. Хората искат да се даде шанс на личностите. На всеки трябва да му се даде шанс да се докаже. оставихме им 10 проекта за довършване, но още не могат да ги довършат, дори са замразени. Това е некомпетентност, липса на експертност. Преживяхме една година на голи обещания. Когато икономиката не работи, единственият ни шанс са еврофондовете. За съжаление всички еврофондове вече са под риск и един след друг ни ги спират, отбеляза със съжаление бившият министър.

Аз все още се надявам, че тези хора имат доблест, съвест и утре ще си подадат оставката, завърши Павлова.

Водещи новини

Още новини