Депутатите от ГЕРБ спасиха Дянков от кръстосан разпит в парламента

  • 25 април 2012 10:05

  • 733
  • 0
Депутатите от ГЕРБ спасиха Дянков от кръстосан разпит в парламента
©

Депутатите отхвърлиха предложение на съпредседателя на ПГ на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на за изслушване на министъра на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи за Сребърния фонд.

„Ирландия загуби своята икономическа стабилност и растеж само с едно решение. Решението беше държавата да инвестира милиони в търговските банки. Само едно решение сложи край на растежа на Ирландия. България е на път да вземе подобно решение. Ако Сребърният фонд бъде похарчен в тази ситуация, загубата е сигурна. Това са последните бели пари, които могат да бъдат похарчени, последният извор на стабилност, от който ще се лишим”, каза Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

"Видяхте негативното становище на БНБ, на КФН, на ЕЦБ, подчерта той. Крайно време е този въпрос да бъде дебатиран в парламента, защото нито едно мнозинство или финансов министър може да вземе такова решение самостоятелно", допълни Димитров.

„Ако не приемете дебата днес, този дебат трябва да го има. Ако не смятате да приемете дебат в пленарна зала, нека поне да има такъв в парламентарните комисии по икономическата политика и по бюджет и финанси. Трябва да махнем всички текстове, които застрашават финансовата стабилност”, подчерта Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Десислава Станева
733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини