Борисов праща министри при блокираните туристи в Бургас

Интернет
share
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на министъра на транспорта Ивайло Московски да отидат на място в Бургас при руските и финландските туристи, които втори ден не могат да се приберат по родните си места, съобщи агенция "Фокус".

По думите на Борисов министрите трябва да решат проблема с извозването на туристите, и ако не се постигне споразумение, да се отнемат лицензите на всички участници в скандала.

380 са руските туристи, които са настанени в хотел в Бургас. Управителят на хотела Георги Мицов се надява до ден - два проблемът да бъде решен, тъй като това са търговски отношения между две компании.

Според него е важно да се защити името на България като туристическа дестинация. Руските туристи са в хотела, където им приготвят топла храна за обяд.

По неговите думи няма напрежение сред туристите. Мицов заяви, че от хотела имат готовност да поемат туристите, докато се реши проблемът със заминаването им. Той посочи още, че не се притеснява за уреждането на заплащането на пребиваването на туристите в хотела, което се поема от туроператора „Алма тур".

Водещи новини

Още новини