Росен Плевнелиев: Не мисля за пари и слава

Булфото
share

Аз имах разговор с премиера преди два месеца в колата по онзи, другия, счупения път към Перник, не по магистрала "Люлин" за това, че държавата има нужда от друг тип политици - алтернативни, каза Росен Плевнелиев, министър на регионалното развитие и благоустройството в сутрешния блок на БТВ.

"Премиерът беше ясен, че всичко, което е започнато трябва да бъде довършено и в този разговори имаше много варианти за мен -премиер, кмет, вицепремиер".

В крайна сметка е важно това, че ние с Маргарита Попова ще продължим да правим това, което досега сме правили - ние сме подготвени, уточни Плевнелиев.

Партия ГЕРБ има силен лидер и важното за нея е, че взема решенията много бързо.

Росен Плевнеиев беше категоричен, че няма да стане член на ГЕРБ, но за него това е партията, която модернизира България

Моите деца трябва да продължат да тичат по тревата и не искам те да бъдат обградени с бодигардове, каза още кандидатът за президент на ГЕРБ.

Съпругата ми ми гласува доверие досега, тя ми роди три деца и се надявам да износи и кандидат-президентската кампания

Маргарита Попова ще спази закона и правилата за подаване на оставка, а при мен е важно да подам оставка, защото моето министерство гони срокове и веднага трябва да ми бъде намерен веднага заместник.

Аз свърших много по обекти, които тепърва ще се откриват, но аз съм екипен човек и действията на моите екипи ще продължат и без мен.

Президентската институция, според кандидат-президента на ГЕРБ, трябва да задава посоката, да задава консенсус, да има визия.

Българите не трябва винаги да рестартират на всеки четири години, президентът е гарант, че ще има последователност в действията и мога да кажа, че не три, а седем магистрали ще бъдат факт, допълни строителният министър.

Ще има предизборни диспути, но те ще станат факт, защото българските граждани го заслужават, добави Роен Плевнелиев.

Аз нямам какво да крия, категоричен беше строителния министър и уточни, че подава дори данъчни декларации в Германия, Той е собственик на пет къщи, които са обявени прозрачно - 3 в София, една в Черноморец и една в Гърция, каза още строителния министър.

Моята предизборна кампания ще бъде да пазя семейството си от прожекторите и медиите, искам моите деца да станат обикновени, добри хора, допълни министър Плевнелиев.

"Аз съм един политик, който вярва, че не с компромати и плюене, а с ценности ще дадем заявка за нещо стойностно".

Той каза още, че вярва в смисъла на човешкия живот и в смисъла на светлото бъдеще и затова е приел да стане кандидат за президент на Република България.

Категоричен беше, че каквото й да прави за него е важно да спи спокойно, но е бил лош, когато са го лъгали й са му подменяли ценностите.

Много съм благодарен на партия ГЕРБ за подхода - винаги аргументите на масата, всичко на масата и съм се опитвал много пъти на премиера да имаш волята и желанието - всичко да се случва от днес за утре, но има срокове, които се спазват и аз много пъти съм казвал на Бойко Борисов "Не", обясни Ропсен Плевнелиев.

Германските паркинги са много уютни и доста време съм спал с тях, пошегува се министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Разказа как е изтеглил от 12 хиляди марки, които са изчезнали за една нощ, защото е трябвало да плати на работниците и му се е налагало да спи по паркинги.

Заяви категорично, че българите могат, както той е успял - построил е домът на канцлера Ангела Меркел.

Росен Плевнелиев не мисли за пари и за слава, а за това как да остане нормален, обикновен човек.

Успешният президент за него е този, който всеки ден постига малки победи, а не грандиозни неща.

"Не ме е страх от опонентите ми в кандидат-президентската надпревара",  категоричен беше Росен Плевнелиев, но като основен опонент посочи кандидатът на БСП - Ивайло Калфин.

Кандидатът за президент на ГЕРБ каза още, че винаги е отворен за диспут с другите кандидати за президенти, а за неговият пост на министър на регионалното развитие и благоустройството каза, че ще има приемственост

Водещи новини

Още новини