Борисов прогнозира предсрочни избори наесен (видео+снимки)

Пресцентър ГЕРБ
share

„Предсрочни избори може да има октомври - ноември, когато се обсъжда бюджетът за 2015 г.“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на Парламентарната група на ГЕРБ с представители на Реформаторския блок.

Борисов каза още: „С голяма доза оптимизъм, заговорих за избори 2 в 1. Лъжейки гражданското общество правят уж предизборен дебат, Изборен кодекс, който не отговаря на очакванията на обществото. Следва въпросът - кога да са другите избори. Никой не говори за европейски дебат. Не съм оптимист, че от резултатите, ще следва автоматична дата за предсрочни избори. Загубил избори веднъж, два пъти, Сергей Станишев се държи като победител”.

От своя страна председателят на ДСБ Радан Кънев заяви, че трябва да се стигне до решение кога да има избори. „Въпросът е може ли да се постигне разум”, каза той.

В отговор на въпрос за номинацията на Делян Пеевски за евродепутат, Бойко Борисов каза: "Аз отговарям за ГЕРБ, не отговарям за ДПС. Никога не се бъркам в работата на другите партии. Аз отговарям за моята листа, кой ще бъде в моята партия и си нося отговорност за това. Не се бъркам в никоя партия. Ще направим всичко възможно да ги победим. На 26 май ще знаем кого харесват повече или не. Моята работата е да направя листата на ГЕРБ такава, че да е не само конкурентоспособна на останалите, но и да бъде най-добрата”, посочи той.

Попитан дали Делян Пеевски им е конкуренция, Бойко Борисов заяви: "Разбира се, всички партии са ни конкуренция".


 

Водещи новини

Още новини