Доган чака фалшификации и манипулации на изборите

Булфото
share

На изборите на 23 октомври очакваме от ГЕРБ фалшификации, манипулации и привличане на полицейски структури. Резултатите от тях ще бъдат индикация за началото на края на това управление.

Това заяви на пресконференция днес край момчилградското село Биволяне лидерът на ДПС Ахмед Доган. Лайтмотивът в предизборната кампания на ДПС ще бъде, че една страна не се ръководи на емоционална основа и че след 2-3 години ще трябва да се дава обяснение как е допуснато такова управление. Ето защо в ДПС е избистрена идеята с участието на политическите сили да има един постоянен орган, който да контролира всичко случващо се в предизборната кампания до деня на вота. Доган не изключва вотът да бъде следен и от външни наблюдатели.

Сблъсъците между отделни негови привърженици и такива на ГЕРБ в началото на седмицата в две кърджалийски села той определи като много гореща и актуална тема, в основата на която са провокации от страна на управляващата партия.

За приватизацията на "Булгартабак" Доган каза, че не е много навътре в темата, но по нея предстои да се произнесе парламентът и в ДПС ще бъдат подготвени по нея. Той призна, че партията му на няколко пъти е попречила на раздържавяването на голямата компания, но всичко това е ставало единствено в интерес на тютюнопроизводителите. Сега ние ще се запознаем с ангажиментите, със сроковете и с големия въпрос за субсидиите, не бива да клекнем ей така, уточни той. Защото с този екип страната продължава да потъва, само с лентички нищо не се получава, каза Доган. Според него спасение за България са едни предсрочни парламентарни избори.

ДПС все още няма имената на конкретните кандидати за общински кметове и общински съветници. Председателят на партията каза, че от 7 септември в нейния Централен предизборен щаб ще има много сериозна работа, а всички имена и листи ще бъдат съгласувани с областните и общински структури на ДПС.

Водещи новини

Още новини