БСП: ГЕРБ имат конкретни цели за блокиране работата на парламента

share

ГЕРБ имат конкретни цели за блокиране на работата на парламента, каза заместник-председателят на ПГ на "Коалиция за България" Янаки Стоилов пред журналисти в пресклуба на БТА във Велико Търново.

Според него една от причините е предстоящото разглеждане на ветото на президента по измененията, свързани с новия закон за Сметната палата. "Тяхното очакване е този закон да не влезе в сила и да не бъде формиран новият състав на институцията", отбеляза Стоилов.

ГЕРБ имат цялостна стратегия преди началото на предизборната кампания да създадат впечатлението, че институциите са блокирани и не могат да функционират, допълни той. Стоилов посочи, че целта на парламентарните групи, които подкрепят правителството е да осигурят възможност за ефективна работа на парламента.

На журналистически въпрос, свързан с номинациите на Делян Пеевски за кандидат за евродепутат, заместник-председателят на БСП отговори, че при " дилемата дали Делян Пеевски да бъде номинален депутат в българския парламент, който не участва в работата му или евродепутат, може би второто е по-добро.

"Според Стоилов, ако БСП постигне своите цели в предстоящите избори за Европейски парламент, това ще даде възможност работата на народното събрание след изборите да се осъществи в една по-благоприятна обстановка.

Водещи новини

Още новини