БСП поиска опростяване на правилата за усвояване на еврофондовете

  • 08 май 2011 13:34

  • 4842
  • 0
БСП поиска опростяване на правилата за усвояване на еврофондовете
©

Необходимо е да се опростят правилата за усвояване на еврофондовете, както и за обществените поръчки. Такова мнение изрази депутатът от ПГКБ Меглена Плугчиева на среща с ръководството на Европейската сметна палата в Люксембург, където участва в заседанието на Консултативния съвет на Института по европейски въпроси, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Участниците в срещата от Европейската сметна палата споделиха, че са в диалог с Еврокомисията за търсене на начини да се опростят процедурите за усвояване на еврофондове и обществените поръчки. Меглена Плугчиева коментира, че правилата са твърде сложни и това често води до невъзможност да се използват средствата в България и страните от Югоизточна Европа. Като друг проблем домакините посочиха, че в новите страни- членки на ЕС, поради неопитност и прекомерна предпазливост, не се прави разлика между административни грешки и умишлени престъпления с европейски средства.


С премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер е бил обсъден пактът Евро+. Обект на разговора е била финансовата ситуация в Гърция и Португалия, както и необходимите средства да бъде посрещната имиграционната вълна от Северна Африка. Само в Гърция вече има 500 хиляди имигранти от размирната зона.
По време на заседанието на Института по европейски въпроси е взето решение заедно с политически фондации да бъде създаден проект за подпомагане на демократичните процеси и младите хора в Северна Африк

Последвайте канала на

4842 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини