"Атака": Внасянето на акта срещу Сидеров е политическа репресия

Булфото
share

Внасянето в съда на обвинителен акт срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров заради инцидента на Летище Варна е част от клеветническата кампания срещу партията преди евроизборите.

Това заяви в кулоарите на парламента пред журналисти депутатът Магдалена Ташева. Според нея Сидеров ще бъде оправдан, но решението на съда щяло да излезе много след изборите през май. "Целта е сега да се направи клеветническата кампания срещу "Атака", за да отнеме някакви гласове от вота, който бихме спечелили без тази интрига", коментира Ташева. Тя определи инцидента на Летище Варна като "разработка" и "инсценировка на скандал" с цел политическа репресия срещу "Атака". По думите й зад инцидента стои ГЕРБ, чиято цел била да се попречи на националистите да постигнат добри резултати на евроизборите.

Не се притесняваме, вярваме в българския съд, коментира Ташева. Според нея има много по-значими теми, като например оставките на заместник-председателя на парламента Христо Бисеров и на заместник-главния прокурор Бойко Найденов.

Водещи новини

Още новини