Сидеров: Парламентът да разследва президента (видео)

Булфото
share

"Eнергоразпределителното дружество EVN е олицетворение на колониализма", заяви Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

Лидерът на Атака не пропусна да подчертае, че водената от него политическа формация отдавна е заявила искането си чуждите компании да напуснат българската територия. Националистът припомни за срещите на Росен Плевнелиев с енергийни босове, като тази с шефа на EVN Щефан Шишковиц във Виена. Водачът на Атака призова колегите си по-бързо да съберат подписи за създаване на анкетна комисия, която да разследва държавния глава. "Крайно време е президентът да свали имунитета си", допълни Сидеров.

Депутатът от Атака Десислав Чуколов в кулоарите на Народното събрание заяви, че парламентарната група на неговата партия ще подкрепи инициираната от БСП за сезиране на Конституционния съд във връзка с издадения декрет на президента за назначаването на членове на Централната избирателна комисия. Чуколов допълни: Откакто Плевнелиев е президент той е държавен глава на ГЕРБ.

Депутатът коментира още: Ще настане голям проблем, когато ЕС започне да ни връща бежанците, които са 5000. Това отново ще създаде бежанска криза, но властите не взимат мерки.

Водещи новини

Още новини