"Да спасим кожата на един президент", кръсти Манолова искания кодекс (видео)

share

Това е един законопроект, която единствена цел е да се оправи грешката на президента. Този законопроект може да се нарече: „Да спасим кожата на един президент“. Така зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова коментира внесеният от ГЕРБ законопроект за ЦИК, предаде репортер на Novini.bg.

„Законопроектът е юридически неиздържан. Толкова слаб законопроект не съм виждала. От този законопроект дори биха се срамували едни студенти по право първокурсници. Едно забавно четиво е“, отбеляза Манолова.

„БСП е несправедливо ощетена с указа на президента, но за това вина има единствено президентът Плевнелиев. Ние сме готови с жалбата до КС във връзка с издадения от него указ и чакаме подкрепата на другите политически партии „Атака“ и ДПС“, обясни тя.

Президентът нарушава разделението на властите и се изявява като законодател, което не е в неговите правомощия, категорично бе червеното острие.

Помолена да коментира подкрепата на ДПС към законпроекта на ГЕРБ за изборите, Мая Манолова отговори, че в ДПС има добри юристи и когато се запознаят по-добре с това четиво, в този му вид, няма да го подкрепят.

С постоянните ни спорове около ЦИК ние даваме лош знак на хората и това може да е причина някои от гражданите да решат да не гласуват на предстоящите евроизбори, заключи червената депутатка.

Водещи новини

Още новини