Мартин Димитров: ГЕРБ действат като Сталин преди изборите

Булфото
share

В една коалиция винаги трябва да се правят компромиси.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров по повод слуховете за разрив между СДС и ДСБ в рамките на Синята коалиция.

Има претенции и спорове при съюз между партии, но ние от СДС знаем как да действаме правилно в такива ситуации, допълни той.

На много места в страната ГЕРБ започнаха да пречат на регистрацията на нашите кандидати за кметове, като буквално погазват закона, каза Димитров. Той даде за пример думите на Цветан Цветанов към "сините" след вота на недоверие: „Ще видите какво ще стане“. Той сравни действията на управляващите с тези на Сталин и посочи, че ГЕРБ са тръгнали да търсят служебна победа на местните избори по безобразен комунистически начин.

Димитров призова премиера Бойко Борисов да се обади на хората си в Общинските избирателни комисии да не мерят с двоен аршин. Той даде за пример случая в Плевен, където е регистрирана коалиция „За Зеленогорски“ без знанието на "синия" плевенски кмет. Трябваше да има честни избори – толкова ли ги е страх ГЕРБ от нас, че правят такива номера при регистрацията на коалициите, попита реторично лидерът на СДС.

Когато Бойко Борисов стана кмет на София, ние подадохме жалба, защото той не се беше оттеглил от фирмите, в които участваше. Впоследствие оттеглихме жалбата, защото хората бяха избрали този човек по демократичен път и така трябва да действа една демократична партия, каза Мартин Димитров.

Съпредседателят на Синята коалиция отново заяви, че за президентските избори "сините" ще търсят широка дясна коалиция и около кандидатурата на Румен Христов се очертава най-широката дясна коалиция, правена вдясно в последните 7-8 години.

Румен Христов има необходимия управленски опит, защото 5 години беше секретар на най-успешния президент Петър Стоянов, а останалите кандидати са виждали Президентството предимно на картинка. Затова смятам, че нашият кандидат ще бъде най-сериозният противник на представителя на ГЕРБ на президентските избори, каза още Мартин Димитров.

Водещи новини

Още новини