Външно застана над НС, Вигенин да си подаде оставката, поиска Сидеров

Булфото
share

Защитата на една нелегитимна власт от страна на външния министър Кристиан Вигенин и предварителното обявяване, че няма да признае референдум в Крим, ако той се проведе, за мен е достатъчно основание да му бъде поискана оставката, каза пред журналисти лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като парламентарната комисия по външна политика изслуша външния министър.

Според Сидеров външният министър превишава правата си. Народното събрание се поставя след действията на Външно министерство, а ние сме парламентарна република, коментира лидерът на "Атака".

Каквито и декларации да приеме Народното събрание след това, то върви след събитията, вече външният министър се е произнесъл, че България няма да приеме референдума, допълни той.

Какво значи да не приемеш допитване до народа някъде, попита реторично той. Защо се прилагат двойни стандарти, - ако населението на автономната провинция Крим поиска да бъде самостоятелна държава, каква е разликата с Косово, допълни Сидеров.

Той каза, че е попитал министъра, ако българите в Украйна поискат автономия утре, пак ли ще каже, че България защитава целостта на Украйна, и ще се обяви против тази автономия.

Според Сидеров е важно да се разбере дали има решение на МС за посещението на Вигенин в Украйна.

Водещи новини

Още новини