Вигенин: За първи път от 20 г. вятърът на промяната не е насрещен

  • 20 май 2012 09:27

  • 1059
  • 2
Вигенин: За първи път от 20 г. вятърът на промяната не е насрещен
©

Понякога забравяме, че е важно да говорим не на себе си, а на хората, които ни слушат - тези, които искат да видят хора, готови да се борят срещу несправедливостите в страната.

Това каза в началото на заседанието на втория ден на 48-я конгрес на БСП евродепутатът Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

"Видя, че икономическата свобода не създаде благоденствието в България. Днес финансовият капитализъм, основан на правене на все повече пари се срива заради собствената си алчност. Европа не успя да се справи с тази криза - от финансова тя стана икономическа, а впоследствие и политическа. Левицата се оказа права - за излизане от кризата е необходимо да се създадат ясни правила и да се разкриват работни места. Това се осъзнава ясно в Европа, затова все повече хора симпатизират на левицата. За първи път от 20 г. вятърът на промяната не е насрещен и трябва да използваме това, въпреки че трябва да се борим с едно некомпетентно правителство у нас", заяви социалистът.

По думите му, БСП е последната надежда на онеправданите в България. "Трябва да върнем законността и да работим за реализиране на социалните си ценности", каза Вигенин и призова съпартийците си да имат повече самочувствие, макар, по думите му, правителството да се опитва да вменява чувство за вина в левицата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1059 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мен

2012.05.21 | 14:49

2
Я ! Тоя нежен боклук кога излезе от ануса на Станишев ???
VI GEI

2012.05.21 | 14:49

1
Putka si!

Добави коментар

Водещи новини