Рашидов: ДПС са хора събрани от кол и въже

Булфото Архив
share

Навремето ме съдиха затова, че нарекох един човек "тъпанар" и после трябваше да разяснявам какво означава тази дума. Сега селянията в Народното събрание минава всякакви граници. ДПС са хора събрирани от кол и въже. Затова избегнаха мажоритарния вот, за да могат да вкарат лесно контролеруеми хора в парламента. Това каза депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по Нова телевизия.

Когато дойде време за попълване на листите те минават и ги събират от оборите, после започват да ги обработват, да ги учат да говорят. Това е обидно за хората, за българските турци, които са строили България. Българските турци не са крадци и убийци, те са строители, добри, свестни гурбетчии. Но десетина човека създават истерия покрай тях.

Рашидов продължи: "тези хора са селяндури, които не говорят със своите глави, а се побъркват от светлината на прожекторите. При тях има една сладкопойна чучулига, която репетира по цял ден пред огледалото и това е лидерът им Лютви Местан. Навремето след всяко изказване идваше да ме пита дали добре го е казал. Вежди му обяснил, че красноречие се учи до 4-ти клас, а после трябва думите да се пълнят със съдържание.

В 21 век да туриш Корана в ръцете на едни красиви деца и да ги облечеш във фереджета, е нетърпимо. А българската държава го търпи, вместо да им даде компютри в ръцете, каза още той. Аз го посъветвах тогава, че думите трябва да са изпълнени със съдържание, но той не ме е послушал. Тези хора, идвайки от село искат да говорят като него. Например: "кой ви страхува", "за министъра на културата и културата на министъра", "та-а-арбуна" има още много. Най-висшия орган в държавата е пълен смях, заяви Вежди Рашидов.

Всеки от нас е минал през болестта на славата. Тя нищо не струва, ако не работиш и нищо не струваш. Властта е опиум - много е страшно. Оттук селската природа се проявява, смята Рашидов.

Целувката между Станишев и Местан беше любов. Това е инфантилност, това е отдавна минал период. Това време отмина, изтъкна Рашидов. Кеворк попита при какви условия би целунал Станишев, а Рашидов отговори, че  не би го направил. "Аз съм гнуслив човек, целувам само жена си". Защо ДПС след толкова време отиде при възродителите си, пита бившият министър на културата.

Водещи новини

Още новини