ГЕРБ: ДПС малтретира и налага волята си върху БСП

  • 28 февруари 2014 12:05

  • 2477
  • 6
ГЕРБ: ДПС малтретира и налага волята си върху БСП
© Булфото

Продължава да се провежда тотална чистка на кадри в държавната и общинската администрация в цялата страна.

Това каза от парламентарната трибуна депутатката от ГЕРБ Галя Захариева. Тя прочете декларация от името на парламентарната група. Алармирахме за чистка на училищни директори, свидетели сме как репресиите продължават с пълна сила. В неделя беше спряно електричеството в село Рибново, за да не могат хората там гледат предаване, в което беше припомнено агентурното минало на Ахмед Башев, продължи Захариева. Беше направена поредна стъпка към прокарване на разделителна стъпка и етническо напрежение в обществото. Чистката продължи и през тази седмица в страната, добави тя.

В декларацията се посочва още, че в Област Шумен е задействана политическа чистка също на училищни директори, и също в смесени общини – Хитрино и Венец. И там, както в Гоцеделчевско, управляващи са кметове и общински съвети от ДПС. Под прицел попадат директори, назначени след спечелени конкурси през 2010 г. Както в Гоцеделчевско, така и в Шуменско формални поводи са използвани за подготовката на политическите уволнения. Неудобните този път са директорът на училището във Венец Салиме Кърджалиева, директорът на училището в Хитрино Ерхан Хюсеин и директорът на училището в село Климент Алейдин Сали. И тримата са извикани принудително за разговор при началника на Регионалния инспекторат по образование в Шумен Върбан Върбев. По време на разговорите е оказван натиск върху директорите за доброволно напускане на постове чрез заплахи за дисциплинарно уволнение. В момента Салиме Кърджалиева и Ерхан Хюсеин са в отпуск по болест, но са им отправени заповеди за явяване на работа, като целта е да им бъдат връчени заповеди за освобождаване. Неформално заплашен от уволнение е и директорът на СОУ в Никола Козлево – Хателиян Костадинов.

За нас, народните представители от ГЕРБ, е скандално, че при разговорите с училищните директори, началникът на образователния инспекторат в Шумен е признал, че действията му са следствие от оказан политически натиск от високо ниво. Логичните въпроси днес са: Дали името на поредния осветен политически дерибей не е Хамид Хамид? Кой и защо допуска синдромът „Ахмед Башев“ да се мултиплицира като политическия клонинг Хамид Хамид? И за този депутат от ДПС отдавна се знаеше, че е силно активен в кадровите схеми в Област Шумен, но след последните събития ролята му се очертава още по-ясно. Още повече, че директорът на училището в Хитрино Ерхат Хюсеин е в конфликт с кмета на Общината Нуридин Исмаил, който пък е областен председател на ДПС. Затова от ГЕРБ питаме каква е ролята на политическия тандем Хамид Хамид – Нуридин Исмаил в политическата чистка в Шуменско? Стоят ли те и зад другите скандални кадрови промени в областта през последните 9 месеца? Същевременно сме учудени от липсата на позиция по темата и от водача на листата на БСП в Шуменско Димитър Дъбов. Подкрепя ли стратегът от „Позитано“ действията на коалиционните си партньори от ДПС? Ако ги подкрепя, това признание ли е, че ДПС и БСП координирано участват в сценарий за подклаждане на етническото напрежение в районите със смесено население? Ако не ги подкрепя, но с пасивната си позиция ги допуска, това е поредното доказателство, че ДПС малтретира и налага волята си върху БСП не само на национално, но и на регионално ниво, завърши Захариева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2477 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.03.29 | 17:15

6
Всички като един срещу турско--комунистическите безродници -- да върнем България на българите !!! ГЕРБ--ПОБЕДА !!! ГЕРБ-- ПОБЕДА !! ГЕРБ--ПОБЕДА !!!

2014.03.01 | 19:55

5
Изчезвайте бе, герберуги! Кой ви натиска, че да звъните? България няма нужда от вас, хората не искат да ви чуват и виждат!
P.R.

2014.03.01 | 19:55

4
Извинявай ДРУГАРЮ! Духай спокойно! Разбирам че атакисти и комунисти трябва да отработвате парите и от Г Е Р Б им пречат. Затова Г Е Р Б са предатели!

2014.02.28 | 21:18

2
Лошо ще стане , ако ДПС започне да малтретира сексуално коалиционните си партньори от БСП , както го прави с ибриците от Атака !!!
милко великов

2014.02.28 | 22:34

3
От създаването на етническа партия ДПС с подкрепата на комунистите е сексуалната им връзка-ДПС е винаги е отзад.
ПРОФИЛАКТИКА

2014.02.28 | 21:18

1
ДОЛУ НА ПАШИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛУГИ. ТЪРПИ БАБА ЗА УБОС.

Добави коментар

Водещи новини