Румяна Бъчварова: Обясненията на Стефанов са нелепи

share

Красимир Стефанов трябва да обясни кой му е наложил натиск. Как така си подложен на натиск, а запазваш добри отношения с ръководството на ГЕРБ? Неговите обяснения ми звучат като написани от друг. Те са нелепи. В България явно всеки вече пише опорни точки.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Румяна Бъчварова, която е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ. Управлението е доста нестабилно в момента. БСП имат проблем и с двата си коалиционни партньора. Със сигурност са им необходими гласове в парламента. Не виждам връзка между преизбирането на Цветан Цветанов и напускането на Красимир Стефанов. Политическите декларации са, че ГЕРБ не трябва да се върне на власт. Нашите опоненти твърдят, че тази цел трябва да бъде постигната с всички средства, каза още Бъчварова. Парламентарната група на ГЕРБ е доста активна в последните месеци. Най-съществената промяна след конгреса вчера е, че решенията в партията ще се взимат от членовете на изпълнителната комисия, които са 11. За тази цел беше променен устава. Политическите решения ще се взимат в един по-широк кръг. Гласът на Бойко Борисов в тази комисия е един глас. Гласът на Цветан Цветанов също е един глас. Срещу тях остават 9 гласа, разкри тя.

Цветанов е един от хората изградил ГЕРБ. Той познава всички структури и провел много печеливши кампании. Битката срещу него е по-скоро пропагандна. Цветанов е удобна мишена за атаки от страна на управляващите. Никой от напусналите ГЕРБ, не е казал лоша дума срещу Цветанов. Всички започват да говорят за него, когато напуснат, обясни Бъчварова.

Водещи новини

Още новини