"Атака": Изказването на Хафъзов застрашава устоите на държавата

Булфото
share

"Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проект на декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов /ДПС/ на 14 февруари по време на обсъждането на текст от новия Изборен кодекс, свързан с езика, на който се води предизборната  кампания.

В мотивите се посочва, че Хафъзов е направил "безпрецедентни изказвания, които са пример за говорене с езика  на омразата, екстремизъм и антибългарска позиция". Изказванията му взривиха българската общественост и доведоха до нарушаване на гражданския и етнически мир, до протести, вълнения и нагласи, които застрашават устоите на демократичното общество и държава,  отбелязват вносителите. Според "Атака" нито ръководството на ДПС, нито Хафъзов са изразили "разкаяние", дори са поискали  прегласуване на спорния текст за езика, на който се води предизборната кампания.

В началото на днешното извънредно заседание лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска в дневния ред на парламента да влезе и  обсъждането на проекта на декларация. Водещата заседанието Мая Манолова обясни, че това може да стане на редовното заседание в сряда, като първо трябва да бъде внесен проект. Заради това депутатите от "Атака" напуснаха пленарната зала.

Водещи новини

Още новини