Три декларации срещу Хафъзов ще бунят парламента

  • 19 февруари 2014 07:08

  • 3939
  • 16
Три декларации срещу Хафъзов ще бунят парламента
©

С три декларации заради скандалното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов от миналия петък ще започне днешното пленарно заседание в Народното събрание, пише "Стандарт".

В петък избраникът се разгневи от трибуната за неприети текстове за агитация на майчин език. И заяви: "Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу, Нури Адалъ".

От "Атака" и ГЕРБ светкавично напуснаха залата, а Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа поиска имунитета на Хафъзов. Още в понеделник от "Атака" поискаха депутатите да гласуват текст, с който Народното събрание да се разграничи и "остро да осъди антибългарските и противодържавните изказвания на Хюсеин Хафъзов по повод на обсъждането на чл. 181 от проекта за Изборен кодекс". Изказванията му взривиха българската общественост и доведоха до нарушаване на гражданския и етнически мир, пишат в мотивите си атакистите. Парламентарната група на ГЕРБ обаче излезе със своя декларация срещу Хафъзов.

"Няма как да подкрепим текст на националистите", аргументираха се ключови ГЕРБери. По същество текстът е почти идентичен, като хората на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се разграничават "от всички опити за използване на етническата карта за политически цели". Председателят на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно прекрати вчера визитата си в Хърватска. И по обяд започнаха политически совалки за обща декларация на парламента. В нея се предлага Народното събрание да призове в навечерието на Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се ангажират да следват неговия завет за "демократска република", в която "българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение и всички ще спадат под един общ закон".

В декларацията на Миков Хафъзов не е упоменат поименно, но се казва: "Парламентарните групи да не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на националното единство и интересите на българските граждани".
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3939 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2014.02.20 | 11:23

16
АТАКА ПОБЕДА! ГЕРБЕРИТЕ ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА ОЩИПАНИ, НАЛИ ПРИ ТЯХ НИКНЕХА ДЖАМИИ КАТО ГЪБИ, А БОЙКО БОРИСОВ НЕ ИЗЛИЗАШЕ ОТ САРАИТЕ НА ЕРДОГАН!
Българин

2014.02.20 | 11:23

15
АТАКА И ДПС Е ЕДНА И СЪЩА ПАРТИЯ,БЕЗ НИКАКВА РАЗЛИКА.НИКОГА ПОВЕЧЕ АТАКА И ДПС

2014.02.20 | 11:20

14
В България живеят Българи. Всяко малцинство, независимо от къде е, което иска да живее, работи и яде в България трябва да говори Български език и трябва да уважава и спазва Българските закони. Ако някой иска Шериат, съветвам ги да отидат в държавите, където това е държавен закон. България не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от България и ние няма да им предоставим специални привилегии или да редактираме законодателството си спрямо техните желания, независимо колко силно крещят думата „дискриминация".... ОСВЕН ЗАЩОТО БКП-ТО СЕ НУЖДАЕ ОТ МАЛЦИНСТВАТА......
ЕДИН ОТ МНОГОТО

2014.02.20 | 11:19

13
МАЧКАЙ ВОЛЕНЕ! МАЧКАЙ, МАЧКАЙ ПРОДАЖНАТА МРЪСНА СГАН - АНТИБЪЛГАРСКА! СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ СА С ТЕБ И КАУЗАТА НА АТАКА! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО! ДА ЖИВЕЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lyubo Angelov

2014.02.20 | 10:09

12
Ние от ЮРУШ, харесваме Хафъзов. Той ще е кандидат за евродепутат на ЮРУШ

2014.02.20 | 10:09

11
Всичко е прах в очите на силно разочарованите и оредели симпатизанти на Атака от страна на Сидеров и ордата от "народни представители" около него !! Този цирк е разиграван вече и гледан от всички , така че не може да заблуди никого -- вместо да се прави на патриот , а да обслужва ДПС по всички линии , е крайно време да удари по масата и да излезе от гнусната коалиция -- само така може да спечели 3-4 % !!!
Бял Полуовес

2014.02.20 | 10:09

10
Болен може да защити честта си само като се обеси!

2014.02.20 | 10:09

9
"Ako ne si gotov na samojertva mahni dumata svoboda ot rechnika si", pozdravleniya za g-n Hafazov !
rezan

2014.02.20 | 10:08

8
fes da gori6 v ada

2014.02.20 | 10:08

7
Тоя РЕЗНЯК след като се забрани дпс-то да се осъди да охранява българо-турската граница 20 години.

2014.02.20 | 10:07

6
ТИКВАТА ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ЗА СТРОЕЖА НА НАЙ-ГОЛЯМАТА ДЖАМИЯ В БЪЛГАРИЯ И НА БАЛКАНИТЕ ВЪОБЩЕ, ПЪК СЕГА СЕ ПРАВИ НА БЪЛГАРИН! НИКОВА ВЕЧЕ ГЕРБ!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини