Местан пожела на БСП да е първа на евровота (видео)

share

Председателят на ДПС Лютви Местан пожела на лидера на БСП Сергей Станишев БСП да е първа политическа сила на предстоящите през май избори за Европейски парламент.

„По-доброто бъдеще за БСП минава през спечелването на европейските избори. Споделям оценката на Станишев, че европейските избори ще определят не само съдбата на кабинета „Орешарски", но и съдбата на България за години напред", каза той на заседанието на 48-мия конгрес на БСП

„Вярвам, че ще успеете, защото БСП е здрава партия, която силно и категорично преодолява нездравите посегателства върху себе си уж в името на по-доброто бъдеще", подчерта Местан.

Той каза още, че алтернативата на кабинета „Орешарски" е реваншът на авторитаризма.

„Имам ясното съзнание, че основната отговорност за управлението на страната, основният субект на властта, който стои зад кабинета „Орешарски", е БСП. Не само защото тя е мандатоносителят, а защото представя политическата воля на над 1 милион български граждани избиратели. Ние като втората политическа сила зад кабинета, ще носим отговорности съобразно далеч по-скромната ни политическа тежест. Ще го правим коректно и с достойнство, защото Орешарски заслужава своя шанс", посочи Местан и добави, че очакванията на партията му към правителството е то да изпълни трите ключови израза - възстановена държавност и демокрация, размразена икономика и възстановено усещане за социална справедливост.

Водещи новини

Още новини