Орешарски: Темата за "Белене" не се коментира по коктейли (видео)

share

Нямам в програмата включена темата за Белене. На коктейли сериозни въпроси не се обсъждат, арбитражът ще каже. Това заяви министър - председателят Пламен Орешарски в кулоарите на НС по повод пътуването му в Сочи и срещата с Владимир Путин, предаде репортер на Novini.bg.

Що се отнася до референдума, той заяви, това е висша форма на демокрацията и не трябва с него да се злоупотребява. По думите му въпросите трябва да са правилно формулирани и да са ясни. Трябва да има достатъчно време за дебат в обществото преди референдума, каза още премиера.

За уволнения началник на митниците, той заяви, че трябва да се питат ресорните му министри, но според информацията, която има при него, макар и бегла, не е благоприятна за него.

Към тоя момент постъпленията в бюджета  са благоприятни и не се предвижда актуализация, но има степен на условност в това, каза той.

Орешарски заяви, че внимателно чете констатациите от доклада на ЕС. Трябва единен орган, който да контролира всички звена, но по-нататък ще има повече информация за този орган, защото все още се обсъжда как да бъде създаден той, заяви Пламен Орешарски .

Водещи новини

Още новини